01 Jun, 2012

Jun datang lagi…

| No comment

june Jun datang lagi,

Tinggalkan Mei…

Dalam keadaan yang serba serbi,

Yang masih belum menjadi.

 

Sedar tak sedar,

Sudah setengah tahun,

Masa berjalan…

Meninggalkan 2011.

Sekelip mata,

Bagai semalam menyambut,

Tahun baru…

 

Semakin hari semakin tua,

Semakin hari selangkah mendekati mati…

 

Tapi amalan tetap macam tu,

Entah berkurang atau bertambah…

Tiap hari kata mahu berubah,

Semakin mendekatiNya,

Tapi macam tu juga…

Apa nak jadi?

 

Bagaimana pula dengan di dunia?

Adakah semakin berkembang?

Adakah semakin maju menggapai angan?

Atau masih ditampok lama?

Tak berganjak…

 

Jun… hendak tak hendak,

Dia tetap akan datang,

Dijemput atau tidak,

Dia tetap akan datang,

Samada kita sedar atau tak,

Dia tetap akan datang,

 

Itu hari ini…

Esok lusa?

Mungkin Jun tidak lagi datang,

Mungkin pada aku…

Mungkin pada kamu…

Siapa yang tahu?

Hanya Dia!

 

(^__^)/

 

p/s : Bulan ni bulan penting seseorang…

Tags : , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog