25 Jun, 2012

10 saat yang berjam-jam

| No comment
Mih mih mih…
Akhirnya aku dapat gak,
Pendrive yang tertinggal,
Kat tempat training,
After Effects aku hari tu…

Teras 1 Solution Sdn. Bhd.

So, sebelum training habis Jumaat ritu,
Trainer tu bagik projek video 10 saat,
Kat kiteorang.
So, kitaorang kena buat video,
Daripada media yang dia bagi.
(dia bagik fail psd),
So pepandai kiteoranglah,
Nak buat cemana.

So, lepas sembahyang Jumaat,
Sampailah pukul 5.15pm,
Kiteorang mengadap After Effects,
Tu, untuk siapkan video 10 saat,
Yang trainer tu mintak…

So, aku nyer video,
Adalah seperti yang kat bawah ni…
LOL!,
Jadik la,
Asalkan siap…
Aku tengok yang lain,
Kemain lagik…
Hahaha…
Lantokkk…


Video yang kat bawah ni pulak,
Adalah video training,
Yang aku buat,
Masa dalam training tu,
Tak der mende pon,
Waktu ni,
Ngah train cemana nak render video,
So, sebab dah ada video yang dah render,
Aku haplot jer la kat Youtube,
Tak der bunyik pon…
Hahaha…


Ekceli,
Training ni untuk level 1 nyer,
Ntah kenapa aku pilih nak gi kursus ni,
Nak cukupkan 30 jam train kot,
Tapi entah lah,
Padahal,
Semua yang dia cover dalam tu,
Semua aku dah tau,
Aku kena daptar masuk level 3 lak kot.
Pas ni,
Tapi, sah² dapat tahun depan…
Hahaha…
(-___-!)

AE Book yang di provide.

Later!
(^__^)/

p/s : Nak skip level 2,
Tags : , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog