13 Mac, 2012

Cermin mata yang patah…

| No comment

cermin mata patah

 

Aku memang rabun…

Semenjak beberapa tahun yang lepas,

Pandangan makin kabur,

Dari tahun ke tahun…

Cuma dengan cermin mata je lah,

Aku boleh tengok memenda jauh!

Kalau idak…

Tak de la aku nak nampak…

 

Tapi semenjak dua menjak ni,

Pandangan aku makin kabur…

Tak nampak pun apa yang ada depan aku…

Kalau beberapa minggu lepas,

Aku rasa okay je,

Tapi akhir-akhir ni,

Semakin kurang aku dapat melihat…

 

Tambahan pulak,

“Cermin mata” aku dah patah…

Tak ada lagi alat yang boleh membantu,

Untuk aku melihat dengan jelas…

Apa yang ada depan aku…

Kadang kala jelas…

Kadang kala kabur…

Kadang kala langsung aku tak nampak…

Duduk la aku teraba-raba,

Mencari benda dalam gelap…

 

Aku kena ganti cermin mata baru kot,

Baru boleh tengpk dengan jelas…

Tapi,

Aku sangat sayang dengan cermin mata,

Yang lama…

Sangat sayang…

Walaupun dah patah,

Aku tetap simpan…

Sampai bebila…

 

(T_T)

 

(((( in TRUE HD where available ))))

Tags : , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog