17 Disember, 2011

Cello

| No comment
cello 
Aku memang minat,
Dengan alat muzik jenis string ni,
Terutama violin…
(Gitar tidak termasuk dalam senarai!)
Dan muzik²,
Bergenre classic,
Orchestra dan instrumental,
Dah sebati dengan,
Halwa telinga aku…

Tapi sejak dua menjak ni,
Aku suka plak dengar,
Muzik dari alat,
Yang dinamakan cello ni.
Rasa macam best plak bunyi dia.

Cello ni…
Sebenarnya adalah,
Instrument muzik,
Dari jenis violin…
Biola orang Melayu cakap.
Cello ada 4 tali,
Yang ditegangkan,
Untuk tiun nada yang berbeza.

Cello selalunya,
Digunakan secara solo,
Tak macam violin,
Yang selalunya dimainkan beramai²,
Semasa dalam orchestra.
Atau chamber music

Korang nak tau camne bunyik…
Cello ni?
Layan la muzik yang aku boh,
Kat bawah ni…
Enjoice! (^_^)


p/s : Macam nak belajar main cello lak… Haha! Sempat ke?
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog