14 Oktober, 2011

Yang dah semakin meningkat remaja…

| 3 Comments

syahira1

 

Salam…

 

Aku tak pernah lagi buat entry…

Pasal anak buah aku…

Yang paling sulung ni.

Tetiba lak hari ni,

Dia tanya aku,

Ada tak entry pasal dia?

Hahahaha…

Entry pasal anak buah aku,

Yang lain…

Sume ada…

Dia je yang tak der…

Sian pulak…

Hahahahaha…

Ye la…

Udah beso panjang,

Aku tak taw nak tulis apa pasal dia!

Ngeee… Sowwy aaa Syahira!

Entry kali ni,

Pak Ngah cerita pasal ko lak!…

 

syahira2 

Anak buah aku yang sulung ni,

Aku panggil Syahira jer…

Nama betul tak yah ler aku bagitaw…

Lahir ketika waktu tu…

Malaysia tengah jadik tuan rumah,

Sukan Komenwel.

Sekarang dah lebih kurang…

13 tahun,..

Nak masuk tingkatan 1 dah pon…

Tapi badan dah macam,

Budak yang dah nak abes SPM dah…

Kakakaka…

 

Tengok ajer la posing² dia.

Tu yang menurun kat adik dia…

Si Nawfal tu.

Posing ala² model botol kicap…

Bahahahaha…

 

Kejap je masa berlalu…

Aku rasa macam baru tahun lepas je,

Aku pangku dia dalam tangan aku.

Sekarang dah besar panjang…

Sudah jadi anak dara sunti.

Dah tak buleh dah aku,

Nak main tocang dia,

Macam time dia bebudak dulu…

 

Now Syahira dah dok ngan ibu dia,

Sebelum ni Mak aku yang jaga…

Time balik kampung,

Tak ada dah orang yang aku nak sakat…

Tak ada dah orang yang aku nak pekik…

Soh balik bila hari dah senja.

Tinggallah Mak aku ngan Abah… (v_________________v)

Sedey!!!

 

Apa pun…

Anak buah aku yang sorang ni,

Sudah pun membesar dengan jayanya.

Sudah muda remaja,

Cuma apa yang aku harapkan,

Syahira akan belajar bersungguh²,

Dan balas balik budi,

Mak dan Abah aku,

Ibu, Umi dan Ayah nya,

Kerana bagi aku,

Banyak kasih sayang dan tumpuan,

Yang dah dicurahkan kepadanya…

Aku berdoa agar Syahira,

Akan menjadi seorang anak dan cucu,

Yang soleh dan patuh pada nasihat yang diberi…

 

Buat Syahira,

Pak Ngah taw ko baca entry ni,

Pak Ngah nasihatkan,

Syahira belajar betul²,

Jangan nak bersosial je…

Jangan nak berchenta monyet!

Ilmu tu la harta penting,

Yang akan Syahira bawa sampai tua!

Syahira mungkin tak faham maksudnya sekarang,

Tapi percayalah,

Dengan ilmu…

Ke mana saja Syahira pergi,

Syahira akan sentiasa selesa,

Jangan lupa juga pada Tuhan,

Jangan lupa solat,

Itu yang paling utama…

 

syahira4 

Hahaha…

Lawo tak anak buah aku sorang ni?

Mesti la yer tak?

Aku pun tak taw dah nak tulis apa lagik,

Nanti kalo ada,

Aku tulis lagik…

Ngeee…

 

syahira3 

p/s : Layak ke jadi model botol kicap ni? Bahahaha…

p/s/s : Tak payah la buat muka duck face tu! Burokkk…

Tags : ,

3 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog