26 Oktober, 2011

Minggu yang memeningkan!

| No comment

IMG_0847

 

Minggu lepas,

Adalah minggu paling memeningkan kepala.

Entah berapa biji,

Panadol ngan Aktifast,

Yang aku ambil,

Untuk mengurangkan sakit kepala,

Akibat daripada masalah,

PC yang ada di hospital.

 

Bertalu² telefon berbunyi,

Minta tengokkan keadaan PC derang,

Sedangkan orang kat IT,

Cuma 2-3 kerat sahaja,

Nak melayan user yang hampir,

Puluhan, (malah ratusan orang!)

Sehinggakan…

Waktu kerja aku,

Terpaksa dipanjangkan,

Sehingga ke malam…

Ada juga satu hari tu,

Aku bermalam di hospital,

Untuk memantau keadaan…

 

Masalah makin serius,

Bila HQ pun tak taw apa punca masalah,

Sampai HQ panggil semua vendor,

Untuk kesan masalah yang berlaku,

Yang kelakarnya,

Vendor pun tak dapat nak kesan,

Apa masalahnya…

 

Hari ni, cuti Deepavali,

Memang aku bercadang,

Untuk berehat totally,

Minda dan badan.

Semua panggilan telefon,

Mesej dan e-mail aku tak layan…

Kredit pun tak der,

So memang aku tak balas pun,

Panggilan yang masuk,

Mesej pun aku tak balas…

Malas!

Pada yang mengekol tu,

Yang anta mesej tu,

Minta mahap ler,

Ari ni memang aku nak rehat!

(^^p)

 

Sekarang,

Masalah dah pun dipinpointkan,

So, dah ada penyelesaiannya pun,

Tu yang boleh tarik nafas lega…

Kalau idak,

Berpanjangan ajer la,

Sakit kepala aku ni…

 

Nak sambung rehat!…

Daaa!

Tags : , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog