06 September, 2011

Raya 2011

| 1 Comment

Raya tahun ni?

Bagi aku biasa je.

Nak kata meriah?

Tak jugak…

Biasa-biasa je…

Raya paling sederhana buat aku.

 

Aku pun bukan beraya sangat pun.

Beraya ngan mak abah je.

Ngan adik aku yang sorang tu.

Ngan yang lelain,

Raya dalam telefon je.

Ipar-ipar aku nyer giliran,

Untuk beraya di kampung derang lak,

Untuk tahun ni.

 

Raya bagi aku,

Dah tak macam dedulu.

Asalkan dapat cium,

Mak ngan abah aku,

Pada pagi raya tu,

Pun dah best sangat buat aku,

Dan mintak maaf bagai,

Dengan ahli keluarga…

Yang lain dah tak penting sangat.

 

4 orang je raya tahun ni!

Gaya santai raya...

Mata abah masih sensitif dengan cahaya...

Gaya bujangan anak Pak Marjuki!

ngan mak tersayang!

orang tua ku yang terchenta! 

Masih tak terlambat…

Untuk mengucapkan,

Selamat Hari Raya Aidilfitri,

Maaf Zahir dan Batin,

Buat semua…

(^^,)

 

p/s : best melayan History Channel, Discovery Science, National Geography ngan Discovery Channel. :p

Tags : ,

1 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog