30 Julai, 2011

Riang ria durian…

| No comment

Durian sangat banyak!

 

Hari yang sangat,

Menyeronokkan hari ni,

Dapat berjumpa semula,

Dengan kengkawan JQZ,

Kali terakhir adalah pada,

Perkahwinan Adi dan Leya,

Tempohari…

Tapi hari ni,

Berjumpa kembali,

Untuk makan durian.

 

Dah lama nak plan,

Makan durian sesama,

Tapi masing² sibuk…

Tapi hari ni,

Dapat kejutan dari…

Lan dan Shahrul,

Derang nak belanja,

Makan durian,

Yang derang beli,

Dari Pajam…

Waaa…

Seronok giler!

(^_^)

 

Dania dengan bibirnya! 

Aku jadi orang tengah,

Untuk inform semua ahli,

Dan jugak carik port!

Call semua pasal event nih,

Dan tanya Adi dan Leya,

Kot² derang buleh,

Benarkan kite orang lepak,

Sambil makan durian…

Sesambil tu…

Nyembang pasal hal rumah tangga…

Kui kui kui…

Aku dok luar jer la!

Sebab aku sorang belum kawin…

 

Yang lagi 3 tak dapat datang…

Mak Ngah, Izard ngan Bard,

Semua tengah kerja…

Huhuhu…

(Mana korang ha?)

Tapi tak per,

Kiteorang ada tinggalkan,

5-6 biji durian kat korang,

Nanti claim kat Adi ngan Leya,

Okey!

(^^p)

 

Seranggg...

Yan nak interprem gak!

Kami dan durian! 

Perghhh…

Tak penah aku makan,

Durian sebanyak nih!

Sampai penuh ler perut!

Tak yah makan makan malam ler,

Kalo cenggini gayanya…

 

Ngepis

Muka pueh ati!

Leya dapat durian kenit! 

Pada Lan dan Shahrul,

Terima kasih banyak²,

Sebab belanja makan durian.

Tambah² sebelum puasa nih…

Menghilangkan rasa kempunan,

Nak makan durian!

 

Dan pada Adi dan Leya,

Terima kasih sebab,

Sediakan port untuk landing,

Reramai…

Sorry we left a mess,

Tapi kami buang kulit durian tu taw…

Ahahahaha…

 

Kulit je tinggal 

Dan pada ahli JQZ yang lain,

Terima kasih kerana datang,

Dan yang tak datang tu,

Tak de rezeki gamaknyer…

Tak per,

Nanti kita buka puasa,

Atau sahur sesama lak…

Okey (^_^)

 

JQZ tetap the best!

 

p/s : Rumah sapa lak bakal diserang untuk buka puasa atau sahur nanti?

Tags : , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog