20 Mei, 2011

Physics of the Impossible

| No comment

Akhirnya…

Setelah lama aku mencari,

Baru sekarang aku dapat…

Since 2009… luck aku,

Untuk berjumpa dengan copy,

Buku berjudul…

Physics of the Impossible

Hasil tulisan Michio Kaku,

Tak kesampaian…

Sampailah hari ni,

Yang dah 2011,

Nak tengah tahun dah pun,

Barulah buku ni…

Ada dalam tangan aku…

 

Terima kasih kepada,

Incik Abdul Sub (^^p),

Ataupun nama sebenarnya,

Razman Rizal,

Yang appointkan kepada aku,

Kat mana buku ni,

Boleh aku dapatkan.

 

Petang tadi,

Habis kerja…

Terus aku drive ke,

The Gardens…

Dan mencari Border kat situ.

Lepas habis pusing…

Lebih kurang 30 menit…

Maka berjumpalah aku,

Dengan buku yang dicari…

 

POTI @ Border The Gardens 

Waktu ni terasa macam…

Berada kat tebing (cliff),

Sambil ombak memukul kuat kat bawah…

Kat blakang aku lak,

Ada sinaran cahaya…

Mata lak berkaca-kaca…

Wah! Macam katun jepun lak!

Ekekeke…

 

Pas bayar, terus balik…

Cerempet plak rasa,

Bila stuck dalam jem,

Memadamkan semangat membara…

Nak membaca,

Tapi tidak lagi…

Sekarang aku dah ada kat rumah,

Pas apdet blog ni,

Semua menda aku put on hold…

Nak mulakan bacaan…

Buku yang aku beli minggu lepas pun,

Aku tinggalkan kejap,

Untuk laluan buku ni…

Hihihi…

 

Bye semua… Aku nak mulakan bacaan…

 

p/s; Sayu hati bila berada kat  Border tadi, bebudak Melayu lebih banyak ada kat seksyen majalah hiburan, daripada bacaan ilmiah! (TT__TT)

Tags : , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog