14 Mei, 2011

Hanakage 「花かげ」

| No comment

Lagu ni mengimbau kembali,

Lagu kegemaran aku ketika…

Waktu sekolah dahulu…

Tapi ketika tu…

Lagu ni dipopularkan,

Oleh penyanyi Aishah.

Walaupun berbahasa Jepun,

Tapi lagu ini sangat sayu…

Bila diperdengarkan…

 

Aku pun tak tahu,

Siapa sebenarnya,

Penyanyi asal lagu ni…

Sebab dah terlalu banyak,

Penyanyi Jepun yang menyanyikannya.

Maklumlah!…

Lagu folks Jepun.

 

Apa pun…

Korang dengarlah sendiri lagu nya.

Kalau tak menusuk kalbu,

Bukan orang lah korang…

Hihihi…

 

Bawah ni version orang Jepun nyer :

 

 

Yang bawah ni lak, Aishah yang nyanyi…

Seiklasnya…

Penyampaian lagu Aishah,

Lagi mendayu…

Sedih dengar…

Enjoy!

 

 

p/s : Kalau tak silap, lagu ni around 92 atau 93 ler…

Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog