19 Mei, 2011

Aku dan sakit kepala…

| No comment

Sakit kepala ku…

Adududuhhh…

Eceh!

Macam lagu dangdut lak!

Tapi tu la kepala aku sekarang ni,

Derdenyut denyut!

Dah nak dekat 2 hari tak mo hilang…

Dok jer kat situ tak mo pegi…

Nak gi doktor malas,

Apa tah lagi nak makan ubat.

Cuma bawa ke tidur je la!

Itu pun hilang sekejap!

Bila bangun, dia datang balik!

Hmmm…

Tekanan betul!

(-_-)

 

medulla_oblongata2

 

Meh sini aku tunjuk belah mana dia sakit!

Tu dia dalam gambo kat atas tu…

Belah Medulla Oblongata…

Berdenyut-denyut…

Nak tunduk tak buleh,

Nak toleh tak boleh…

Nak dongak pun tak boleh…

Habis cemana?

Cer citer kat aku,

Apa perlu aku buat?

 

Sampai ketuk-ketuk kepala pun,

Dah tak terasa apa…

Tahan je la.

Sambil senyum je kat hospital.

Kalo tak kang…

Orang cakap sombong la,

Tak amalkan SPP la…

Memacam….

Sabo je la aku nih!

Derang bukan taw pun aku ni,

Tangah menahan kesakitan…

 

Tambah bila terbatuk ke…

Terbersin ke…

Masa tu,

Macam nak menangis rasanya.

Cuma pejam mata,

Lepas tu tahan sampai sakit tu,

Berkurangan…

Hahahaha…

Macam nak pitam pun ada!

Tapi tak le kan…

Tak pasal-pasal code blue kat tingkat 11 tuh!

Hahahahaha…

 

Kalo tak ilang jugak,

Esok atau lusa…

Ucapkan helo kepada,

MO dan Doktor,

Di Tawakkal Hospital.

Habis cerita!

 

p/s : Baring sambil meleleh air mata… (TT_TT)

Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog