13 Mac, 2011

Tak sensitif langsung!

| 1 Comment

Apa yang dapat aku katakan…

Adalah…

Kesal!

Kerana masih lagi,

Ada manusia yang tidak,

Sensitif dengan apa yang berlaku,

Di Jepun baru-baru ni.

 

Tak patut! 

Walaupun bukan berlaku,

Di negara kita.

Tetapi penyiaran karikatur,

Tersebut di Berita Harian,

Pada hari ini…

Adalah sangat tidak patut.

Dan tidak menghiraukan…

Sensitiviti masyarakat dunia.

 

Satu petition telah dibuka,

Meminta editor di Berita Harian,

Meminta maaf secara terbuka…

Mengenai penerbitan karikatur tersebut.

Sekiranya korang juga tidak berpuas hati,

Dengan penerbitan tersebut,

Korang boleh layari dan mengisi,

Petisyen tersebut…

Di alamat di bawah ini:

http://petol.org/bharian

Dan luahkan ketidak puasan hati korang,

Mengenai karikatur tersebut…

 

Walaupun pihak Berita Harian,

Telah meminta maaf mengenainya,

Di laman Twitter derang,

Tetapi ianya seperti tidak memuaskan hati,

Ramai orang…

Dan meminta mereka memohon maaf,

Secara terbuka di akhbar mereka

Dengan segera.

 

Tapahape! 

p/s : Ntahapehape la derang ni!

Tags : ,

1 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog