08 Mac, 2011

Share²kan tips komunikasi ngan korang!

| No comment

Salam…

 

Aku dah 3 kali baca buku ni.

Hasil tulisan dari Liel Lowndes.

Bertajuk…

How to talk to anyone

Dia tulis tentang cara² untuk…

Menghilangkan rasa malu.

Apabila berhadapan dengan orang.

Atau memulakan bicara.

Dengan sesiapa saja.

 

Walaupun 3 kali baca,

Aku tetap belum dapat nak ikut,

Semua tips yang diberikan.

Sebab kengkadang lupa.

Kengkadang tak sempat,

Dan mostly aku belum boleh,

Nak capture tips² tu untuk aku…

Praktikkan!

 

zip 

Sebab aku dah baca 3 kali,

Aku nak share ngan korang,

Semua tips² yang Leil Lowndes,

Tulis dalam buku tu.

 

Pada pemerhatian aku.

Beberapa tips yang aku perhatikan.

Memang mampu dan berhasil.

So, setat hari ni…

Aku akan sharekan kat korang.

92 tips untuk berkomunikasi,

Untuk berjaya dalam relationship.

Atau apa² saja…

 

Kalau korang nak taw apa tips² tu.

Kena la korang baca post ni.

Dan post² yang akan datang.

 

InsyaAllah…

Dengan benda yang aku sharekan ni,

Dapat membantu korang.

Bukan saja korang…

Tapi diri aku sendiri.

Aku pun nak jugak,

Improve cara² berkomunikasi.

Dengan orang ramai…

 

So, tips yang pertama akan aku post,

Lepas post ni.

Dan insyaAllah…

The 92 tips yang lain akan menyusul.

 

Ready?

 

how to talk 

p/s : Semoga kita dapat mengimprove komunikasi bersama. Korang pun save duit dari membeli buku ni! Hihi!

Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog