10 Mac, 2011

Serius sungguh! :p

| 2 Comments

Seriously,

Kalau dah sorang blogger tu,

Sure dia akan membuat,

Blog walking…

Untuk mencari bahan tulisan,

Atau tak pun,

Mencari idea…

 

Tapi…

Bagi aku,

Aku tak la sampai.

Nak ambik hasil tulisan orang.

Lepas tu cedok,

Dan masukkan dalam blog sendiri.

Kalau ada pun aku buat cam gitu,

Sure aku akan bagi credit pada blog tersebut.

Dan bagik link bagai.

 

Sekurang-kurangnya…

Orang yang menulis original entry tu,

Tak la penat menulis,

Sekurang-kurangnya…

Hasil penulisan dia dihargai.

 

Bercakap pasal blog walking ni…

Aku ada terbukak,

Satu blog dari Obefiend.

Tajuk blog dia, “Blog Serius

Serious ke? Haha!

Tu pun aku terbukak,

Lepas aku baca entry dari Gurl.

Pasal “hari kiamat pada 21 Mei” ini.

Oleh sebab nak tau lanjut,

Apa yang Gurl tulis,

Aku pun google…

Dan terlanding pada blog,

Blog Serius

Pastu terus aku melekat baca.

Banyak gak info dia…

Memang serious aku membaca…

Sangat best!

(Tak macam blog picisan aku nih!)

Hahahaha…

 

Sangat serius! 

Memang dah jadi tabiat aku.

Kalo aku dah suka dengan satu-satu blog tu.

Aku akan teruskan bacaan…

Sampailah entry pertama dia.

Dan aku akan terus menjadi pembaca tegar dia.

Sampai le bebila.

Terus aku masukkan link,

Blog Serius tu,

Dalam blog roll aku.

 

Kalau korang senang,

Gi lah melawat blog tu!

Blog yang sangat informatif,

Dan sangat chantik.

 

p/s : Slamat membaca…

p/s/s : Aku pun masih membaca, tapi blom habis lagi sampai entry pertama.

Tags : ,

2 ulasan:

  1. Dah berkurun dah follow blog tu... Ayat dia cam kurang ajar, tapi info dia bagus. Diapun kopipes je info ntah dari mana...

    BalasPadam
  2. Baru jumpa... baru ikot! Haha!

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog