10 Mac, 2011

HTTTA Teknik #2

| No comment

Ok!

Kita sambung pelajaran kita,

Untuk teknik komunikasi #2 pulak.

Ni apa yang Leil Lowndes ajar.

Teknik #2

Pandangan yang melekat (Sticky eye)

Buat-buat seperti pandangan korang dah melekat pada orang yang sedang anda bercakap. Jangan putuskan pandangan mata korang itu walaupun dia telah habis bercakap pada anda. Jika anda perlu memutuskan pandangan anak mata korang, buat secara perlahan-lahan, tidak secara paksa, sehinggalah pandangan mata korang putus dari melihat mereka.

Teknik ni,

Perlu dibuat dengan pandangan yang,

Redup.

Tidak perlu menjegil mata,

Atau berpandangan tajam.

Kesannya...

Korang akan dikatakan…

Memberi tumpuan sepenuhnya,

Kepada apa yang diperkatakan,

Oleh pasangan bercakap korang tu.

 

Teknik ini…

Berkesan untuk lelaki…

Mahupun perempuan.

 

p/s : Eye contact sangat penting!

Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog