11 Mac, 2011

Gempa bumi dan Tsunami di Jepun

| 2 Comments

Ishk…

Gempa sana sini…

Yang terbaru kat Jepun…

Pada hari ini…

11 Mac, 2011.

 

Gempa bumi bermagnitud 8.9 itu…

Dah trigger tsunami,

lebih kurang 10 meter.

Yang menyebabkan beberapa negara,

Terlibat…

Antaranya…

Rusia,

Filipina,

Indonesia,

Taiwan,

Papua New Guinea…

Sekadar menyebut beberapa negara.

 

Amaran tsunami dah dikeluarkan.

Jadi pada mereka yang bercadang,

Untuk keluar ke pantai,

Pada hari ini…

Dinasihatkan supaya menangguhkan dahulu.

Sehingga semuanya selamat.

 

 

p/s : Doakan semuanya selamat!

p/s/s : Bersyukur kita kerana negara kita jauh dari malapetaka alam!

Tags : ,

2 ulasan:

  1. hope x ramai mangsa.. amin

    BalasPadam
  2. Tu la! Harap tak ramai yang menjadi korban. Every life is precious!

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog