14 Mac, 2011

Andigraf

| No comment

Aku semakin suka…

Snap gambar.

Menggunakan aplikasi,

Andigraf dalam iPhone ni.

Nak beli kamera LOMO,

Tak der duit…

So, gunalah apps yang ni.

Senang citer!

 

Sebenarnya, kamera LOMO ni,

Tak la mahal mana.

Dengan RM300 pun,

Boleh beli satu.

Tapi apa yang membuatkan,

Ianya menjadi mahal adalah,

Filem dan proses development.

Gambar yang diambil.

Lebih mahal daripada,

Development filem biasa.

Jadi, boleh dikatakan,

Hobi mengambil gambar dari,

Kamera LOMO ini,

Adalah hobi yang mahal.

Bak kata orang,

Untuk golongan bangsawan je.

Ahaks!

 

Jadi, sebab itulah aku menggunakan,

Andigraf…

Aplikasi iPhone yang murah.

Tetapi sama kualiti,

Dengan kamera LOMO.

 

Apa itu Andigraf?

Andigraf ini adalah aplikasi iPhone,

Yang mimik kamera,

Andy Warhol’s pattern-repeating pop art.

Daripada kamera LOMO pelbagai lensa.

Yang mengambil 4 sehingga 9 gambar bersiri.

 

Bukan saja mengambil gambar,

Secara bersiri…

Tetapi gambar yang diambil,

Turut memberikan kesan warna,

Yang menarik,

Seperti sephia, b&w dan banyak lagi.

 

Kat bawah ni,

Aku boh contoh,

Gambar² dari aplikasi,

Andigraf yang aku ambil.

 

Enjoy!

 

IMG_0500

IMG_0508

IMG_0511

IMG_0521

IMG_0519

IMG_0527

IMG_0532

IMG_0536

IMG_0545

IMG_0547 

p/s : Jom kita berandigraf ramai-ramai. :p

Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog