14 Februari, 2011

Zac Efron dan Charlie St. Cloud

| No comment

charliestcloud 

Sekarang aku dah macam obses dengan sorang pelakon ni.

Bukan Malayu eyh! Tapi Hollywood!

Pada mulanya, aku memang tak brape nak minat.

Sebab bila tengok dia je, mesti tringat Justin Bieber.

Bluekkk!!!

Ape ke he ngan anak Bieber tu!

Tak kuasa aku! Hahaha…

 

Tapi, since aku tengok cerita,

Charlie St. Cloud

Aku baru terperasan lakonan dia sungguh berkesan.

Buat aku meleleh air mata.

Tak sangka pulak aku dia ni pandai berlakon sedih-sedih.

Aku hengat dia pandai menyanyi je.

Lepas tu joget-joget ngan cheer leader.

Tapi kali ni lain sikit.

Pandai lak mengajak aku nangis bersama.

Dari awal cerita, sampailah penamat.

Kira boleh baling bunga rose la.

Pas tu bagik standing ovation.

Full mark aku bagi kat Zac Efron.

 

Aku tak berapa nak minat ngan lakonan dia sebelum ni.

Dari High School Musical 1,2 hinggalah yang ke-3.

Memang aku tak pernah cuba pun nak tengok.

Tapi filem Hairspray, memang aku tak tinggal.

Filem muzikal yang aku tengok berkali-kali.

Sebab lagu-lagu dia sangat best.

Tak percaya, korang tengok la.

Mesti kaki tak berenti bergoyang.

Dan buat ketawa tak ingat dunia.

 

Selain dari Hairspray, ada juga lakonan lain.

Tapi agak kurang best dari CSC.

17 again

Lakonan Zac agak biasa.

Sama macam lakonannya dalam High School Musical.

Aku tak berapa teruja bila menontonnya.

Biasa-biasa saja.

Filem remaja tipikal yang mementingkan rupa dan populariti.

Tapi bukan garapan watak yang dibawa.

CSC umpama benchmark buat Zac.

Lakonannya selepas ini sepatutnya diukur pada filem CSC.

Kerana ini adalah filem terhebatnya.

 

Korang dah menonton Charlie St. Cloud?

Kalau belum, cubalah cari movie ini.

Aku sangat mengesyorkannya.

Cuma bila menonton CSC…

Bawalah tisu selori.

Kerana Zac Efron mampu buat korang menangis!

 

p/s : Jangan lupa juga filem “Hairspray”

Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog