20 Februari, 2011

Susahnya nak jadi vagetarian!

| 2 Comments

vegetables

 

Bila dah terlalu banyak makan daging.

Ayam, ikan dan semua jenis makanan…

Yang dulunya ada nyawa.

Kengkadang aku dah naik bosan.

Bukan saja kena fikir pasal...

Kolestrol, lemak dan semua jenis menda.

Yang boleh mendatangkan keburukan.

Pada kesihatan.

Bukan saja tu.

Semua menda tu semakin hari.

Semakin mahal.

 

Aku cuba menjadi vagetarian.

Untuk 2 hari…

Tapi, keinginan untuk makan.

Benda-benda berdarah.

Selalunya melebihi dari yang lain.

Tempting!…

Terasa seperti makan.

Tak cukup menda.

Jika sekadar mengambil.

Sayur.

 

Susah betul nak jadi vagetarian.

Walaupun ianya bagus.

Untuk diri sendiri.

Kesihatan dan keperluan badan.

Aku hanya dapat bertahan.

Hanya 2 hari saja.

Dan kemudian keinginanan.

Untuk mengambil makanan berdaging.

Datang semula…

 

Macam vampire pulak bunyinya.

 

Esok mungkin aku akan cuba lagi.

Dan aku nak tengok.

Berapa lama aku dapat bertahan.

Hehe…

 

p/s : Broccoli sangat mahal!

Tags :

2 ulasan:

  1. try 4life nutrastart & mkn mcm biase..bdn akan turun kaw2 punyer..

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog