22 Februari, 2011

Si Makhluk Beso!

| No comment
Akhirnya...
Lepas beberapa ketika.
Berjumpa jugak aku...
Dengan Makhluk Besar ni.
Lama siyot dia membawa diri.
Jiwa kacau katanya!
Sekarang dah tak kacau lagi.
So janganlah nak menghilangkan diri...
Di bawah jambatan lagi.

Rindu plak nak jumpa.
Dengan mamat nih!
Kalo call tak berangkat.
Kalo mesej tak pernah nak berbalas.
Kalo jumpa kejap.
Asik cakap bizi.
Banyak kerjalah!
Kerja malamlah...
1001 alasan dibagi.

Sampai kami...
Kengkawan JQZ tertanya-tanya,
Ke mana menghilangnya.
Kawan kami seorang ni.

Ijat weh!
Kitaorang ambek berat pasal ko.
Selalu risau pasal ko.
Kalau kami marah-marah tu.
Tu tandanya kami sayang kat ko.
Tak semua yang kami cakap tu.
Nak mengenakan ko.
Kadang-kala itu sekadar gurauan.
Biasalah tu.
Adat berkawan.
Cuma kami sebagai kawan...
Boleh bagi pendapat.
Dan nasihat.
Kami tak kisah kalo ko tak ikut.
Itu hak ko!
Cuma satu yang kami minta,
Janganlah menghilang lama-lama.
Tak de khabar berita!
Ntah sihat ke idak.
Padahal... rumah bukan jauh pun.

Jadi, selamat kembali.
Dari pertapaan.
Letak apa yang telah berlaku,
Jauh-jauh di belakang.
Buka lembaran baru!
Kami rindu pada Ijat yang dulu.
Jangan la menghilang lagi.
Sebab, tak de ko...
Kitaorang tak rasa macam dulu-dulu lagi.

JQZ masih tetap bersama dengan ko!

 
p/s : Aku tunggu ko kat GP pukol 10 malam tiap hari if that what it takes!

[via iPhone]
Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog