21 Februari, 2011

Pusing kiri, pusing kanan…

| No comment

Ni7PTu688999-02 

Pernah tengok cerita tu?

Cerita cina mengenai 2 pasang kekasih.

Yang duduk di rumah sebelahan.

Tapi tak pernah pun berjumpa.

Walau sekalipun.

Kira macam cerita,

Masam-masam manis.

Tapi tu P.Ramlee.

 

Tapi aku bukan nak bercerita pasal tu.

Tapi pasal benda yang lebih kurang.

Walaupun tak sebenarnya.

 

Pasal aku dengan seorang member aku ni.

Tak pernah pun berjumpa.

Atau sembang 2 mata.

Pernah la perasan 2-3 kali.

Tapi tak pernah bertegur sapa.

Sebab tak kenal.

 

Tapi… ntah cemana.

2-3 menjak ni.

Rajin plak menyembang ngan dia.

Tu pun kat YM.

Nak kata rapat tu.

Tak jugak.

Sebab masing-masing tak kenal.

Satu sama lain.

Tapi bila dah menyembang.

Macam orang dah kenal.

Bertahun-tahun.

 

Pelik gak rasanya.

Kelakar pun ada.

Tapi aku macam biasa.

Time bosan, mesej je dia… nyembang.

Lebih baik cenggini dari bersua-muka.

Sekurang-kurangnya…

Ada kawan nak lepas geram.

Dan bercerita.

Tanpa tak perlu nak kisah.

Apa yang dia fikir.

Apa tanggapan dia.

Stuff like that!

You know!…

 

Kadang-kadang,

Kawan yang kita jumpa hari-hari,

Susah kita nak predict.

Kalau salah cakap.

Atau salah interpret.

Selalunya akan ada consequences.

Bergaduh la.

Tak bertegur sapa la.

Merajuk, berdendam…

Dan macam-macam lagi.

Memanglah senang kalau ada depan mata.

Tapi adakala ada benda yang boleh…

Dan tak boleh nak dicerita.

Tapi, bila ada kawan.

Yang on the fly.

Tapi reliable.

Macam kawan chat di internet.

Mungkin perkara yang tak boleh nak dicerita tu.

Dapat diluahkan.

Tak pun sama-sama berkongsi cerita.

Tanpa perlu nak fikir apa-apa.

 

So, lebih baik sebegitu saja.

Tanpa bersua, tanpa berbicara…

Dengan 2 mata.

Bak kata orang…

Kalau berlanggar bahu pun tak kenal.

Hanya senyum saja.

Turn left,

Turn right!

 

p/s : Kengkadang, menjadi “Anonymous” lebih senang!

Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog