17 Februari, 2011

Burlesque yang amazing

| No comment

burlesque-online-free 

Smalam aku tengok Burlesque.

Mak aih! Best jugak!

Christina Argulera to the max.

Citer dia ala-ala kacukan,

Cerita Moulin Rouge ngan Ugly Coyote.

Mengenai orang kampung yang nak jadi star.

Pergh! Layanzzz…

 

Aku memang tak suka sangat,

Dengan Christina Argulera sebelum ni.

Tapi pengecualian untuk citer ni.

Dia memang marvelous.

Lakonan pun mantap.

Dengan co-star dia Cher.

Kira, 2-2 memang ok la.

Lagu-lagu jangan cakap la.

Memang best banget!

 

Memula aku ingatkan…

Citer dia pasal orang kampung,

Yang nak jadik star.

Kemudian bila dah terkenal,

Dia lupa diri.

Tapi sangkaan aku meleset.

Kalau nak taw apa yang jadi.

Silalah tengok sendiri.

Kat pawagam yang berhampiran.

 

Tapi aku dah tengok dulu.

Sebab aku download dari internet.

Citer tu dah lama kat US.

Cuma baru nak tayang kat Malaysia.

Jadi, DVD nyer version memang dah release.

Apa yang aku tengok memang clear habis.

Dari mana aku download?

Carilah sendiri.

Hehehe…

 

Siapa yang sukakan filem muzikal.

Cerita ni memang patut ditengok.

Tapi, bawak kawan-kawan yang cukup umur.

Banyak adengan yang tak sesuai.

Untuk yang bawah umur.

Sana bukak, sini bukak.

Yang tutup hanya tirai.

Bila persembahan Burlesque dah habis.

 

Selamat menonton!

 

p/s : Cher tu umur dia brape? nampak tak tua langsung! Botox la tuh!

Tags : , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog