22 Februari, 2011

Bank dan duit. Mana datangnya duit bank?

| No comment
Mata masih belum mengantuk.
Jadi aku berhajat untuk menulis sesuatu…
Dalam blog sebelum tidur.
Emmm…
Sesuatu yang patut aku share.
Pada semua yang membaca!
(Ada ke pembaca? Hahahaha…)

Aku ingat hari tu lagi aku nak share memenda ni.
Tu pun lepas aku membaca dari…
Blog Carl Samsudin.
Agak informatif.
Dan wajib dikongsi bersama.

Ni aku quote apa yang Carl tulis.
Dalam blog beliau.
Banyak diantara kita yang suka menyimpan duit dalam bank. Banyak jugak yang suka membuat loans dari bank. Tahukan anda dari mana datangnya semua duit-duit yang ada di dunia ini? - Bank makes money by making loans by selling debts.
Aku nak tulis pepanjang mengenainya pun.
Aku tak berapa reti.
Jadi, luangkanlah masa…
Selama 30 minit untuk tengok.
Video yang dimaksudkan.
Dan kemudian…
Korang fikirlah sendiri!

Layanz! (Macam Melodi plak!)


p/s : Ada banyak lagi video cam ni kat Youtube. Pepandai la korang carik!
Tags : , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog