25 Februari, 2011

Maafkan aku!

Maafkan aku!

Maafkan aku!

  Benar kata orang. “Terlajak perahu boleh diundur, Terlajak kata…” Hmmm… Pandai-pandailah korang sambung. Pepatah yang amat lay...

23 Februari, 2011

Aku benci babi gelak psiko! :p

Aku benci babi gelak psiko! :p

Aku benci babi gelak psiko! :p

  Bila tak lepas level. Terasa macam nak campak jer telefon. Hangin satu badan. Aku pulak yang jadik marah. Sepatutnya burung t...

22 Februari, 2011

Si Makhluk Beso!

Si Makhluk Beso!

Si Makhluk Beso!

Akhirnya... Lepas beberapa ketika. Berjumpa jugak aku... Dengan Makhluk Besar ni. Lama siyot dia membawa diri. Jiwa kacau katanya! Sek...

Bank dan duit. Mana datangnya duit bank?

Bank dan duit. Mana datangnya duit bank?

Bank dan duit. Mana datangnya duit bank?

Mata masih belum mengantuk. Jadi aku berhajat untuk menulis sesuatu… Dalam blog sebelum tidur. Emmm… Sesuatu yang patut aku share. Pada...

21 Februari, 2011

Perkabaran yang tak sedap didengar!

Perkabaran yang tak sedap didengar!

Perkabaran yang tak sedap didengar!

  Tengahari tadi. Lunch dengan Lisya. Kawan dari pejabat lama. Kali pertama kali lunch sekali. Selepas dia dan yang lain, Berpin...

Pusing kiri, pusing kanan…

Pusing kiri, pusing kanan…

Pusing kiri, pusing kanan…

  Pernah tengok cerita tu? Cerita cina mengenai 2 pasang kekasih. Yang duduk di rumah sebelahan. Tapi tak pernah pun berjumpa. Wal...

Nyampers!

Nyampers!

Nyampers!

Entry ni, Didedikasikan khas untuk, Roslan Hussein. Dengan mesej... "Nyampers aku!" Hahahaha... Larik 100 meter berpagar la aku....

20 Februari, 2011

Susahnya nak jadi vagetarian!

Susahnya nak jadi vagetarian!

Susahnya nak jadi vagetarian!

  Bila dah terlalu banyak makan daging. Ayam, ikan dan semua jenis makanan… Yang dulunya ada nyawa. Kengkadang aku dah naik bosan...

19 Februari, 2011

Satu hari dulu, pada tahun 97

Satu hari dulu, pada tahun 97

Satu hari dulu, pada tahun 97

  Malam tadi… Aku ada terbaca status kawan lama. Kat Facebook, Dia bercakap mengenai filem lama. Yang juga filem all time favourit...

18 Februari, 2011

Dania merengek lagi

Dania merengek lagi

Dania merengek lagi

Tadik jumpa Lan ngan Shahrul. Jumpa gak ngan si tecit Dania. Tapi biasalah... kalo pegang je... Dia jebik pastu nanges. Adeh! Dia masih ...

17 Februari, 2011

Happy 10th b’day “All Your Base” video

Happy 10th b’day “All Your Base” video

Happy 10th b’day “All Your Base” video

Pernah dengar ayat ni? “ All your base are belong to us ” ? Semalam… Iaitu pada 16hb Februari 2011. Satu video muzik yang bertajuk yan...

Burlesque yang amazing

Burlesque yang amazing

Burlesque yang amazing

  Smalam aku tengok Burlesque . Mak aih! Best jugak! Christina Argulera to the max. Citer dia ala-ala kacukan, Cerita Moulin Rouge...

16 Februari, 2011

Naga ke ular?

Naga ke ular?

Naga ke ular?

Bukak Twitter tadi. Terbaca apa yang Waniejjang tweet. Dia tanya, “Naga ke ni?” Pastu dia bagik link ke Kosmo. Bila aku tengok, aku ...

Bertukar!

Bertukar!

Bertukar!

Ada orang bertanya pada aku. Kenapa tetiba aku tukar format? Kenapa tak lagi tulis macam biasa? Aku terdiam... Tak tau macam mana nak jelask...

Bila badan tak sihat!

Bila badan tak sihat!

Bila badan tak sihat!

Kepala sakit. Tekak perit. Badan dedar. Hidung berair. Keadaan yang sungguh tidak selesa. Bila badan mula meragam. Semua benda jadi ta...

14 Februari, 2011

Zac Efron dan Charlie St. Cloud

Zac Efron dan Charlie St. Cloud

Zac Efron dan Charlie St. Cloud

  Sekarang aku dah macam obses dengan sorang pelakon ni. Bukan Malayu eyh! Tapi Hollywood! Pada mulanya, aku memang tak brape nak mina...

RM5 lama

RM5 lama

RM5 lama

  Masa nak gi kerja tadi, aku singgah beli nasi lemak. Depan 7-11 je kedainya… Tak sempat nak beli kat kedai biasa. Lagi pun aku ...

Kenapa hari ini bukan esok?

Kenapa hari ini bukan esok?

Kenapa hari ini bukan esok?

  Aku baca tweet dari Carl Samsudin. Dia tanya kenapa hari ini bukan esok. Aku pun tertanya jugak pada diri sendiri. Kenapa ya? ...

Petang tadi...

Petang tadi...

Petang tadi...

Terasa ingin menulis sesuatu sebelum tidur. Tak panjang pun. Malas nak mengarang. Sementara menunggu mata ni lelap. Dan membiarkan mata ...

13 Februari, 2011

The big M

The big M

The big M

Malas? Bila dah malas semua menda tak jadi. Tak kiralah apa saja perbuatan. Bila malas sudah bersarang. Semua menda tak terlayan. Ak...

11 Februari, 2011

11 Rules of Life

11 Rules of Life

11 Rules of Life

  Something I got in my inbox later this morning. I’m sharing it with you guys! Love him or hate him, he sure hits the nail on the...

09 Februari, 2011

Nak tido la!

Nak tido la!

Nak tido la!

Adeh! Kalo nak tido tu, gi ajer la... Itu pun nak repot dalam blog. Yaperda!... Tapi, tu kalau boleh tido. Masalahnya, semenjak dua ti...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog