22 Januari, 2011

Syafiq masuk hospital

| No comment

Kali pertama mendengar yang Syafiq akan menjalani pembedahan, terkejut jugak aku. Mana tak nyer, elok-elok bersembang sebelum tu, tetau esok dah nak masuk OT buat operation bagai… Tak ke terkejut beruk aku? Rupa-rupanya dia nak buat pembedahan ACL untuk sambung balik ligamen yang putus di lututnya di sebabkan kemalangan yang dulu. Fuh semangat! Aku ingat hape je.  Buat terkejut aku sungguh! Simpang malaikat 44.

 

Dan alhamdulillah, the operation went well! I’m really glad.

 

syafiq 

Sian dia, dah dekat seminggu, baru aku dapat nak jenguk dia kat hospital. Ingatkan nak melawat lagi awal, tapi tak dapat sebab kerja aku yang tight. Tu pun, aku gi melawat dia lepas waktu kerja. Terkocoh-kocoh aku bergerak dari hospital ke Ampang sebab takut waktu melawat habis (ala, kalo ikutkan pun, bebila buleh masuk!) Spend time ngan Syafiq sekejap, bertanya khabar bagai sebelum balik. Arep pun ada time nih.

 

Anyway, tak der menda yang Abang Ijann nak risaukan lagik, since Syafiq pun dah boleh berjalan sikit-sikit masa jumpa hari tu. Operation berjalan lancar nampaknya, tak syak lagik!.Cuma, Abang Ijann doakan Syafiq cepat sihat dan bekerja macam biasa. Jaga lutut tu bebaik, jangan lagik jadi macam sebelum operation. Tu la, sapa soh ganeh no naik mito!

 

p/s : Bestnya dapat cuti 3 bulan… :p

Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog