07 Januari, 2011

Mencik aku! Mencik!

| 1 Comment

Ni post aku sebelum tido… Tido dalam keadaan sakit hati dan perasaan mencik (tak baik sebenarnya simpan perasaan nih). Bukan apa, sebab Menara Orkid tak der air lagik! Semuanya disebabkan pemotongan bekalan elektrik pada kawasan pengurusan Menara Orkid. Bila tak der elektrik, tak der la lif. Bila tak der elektrik, pam tak berfungsi. Bila pam tak berfungsi, air tak jalan la! Arghhh!!!

 

MENARA ORKID TAK DER AIR LAGI!!!!!!!!

 

Nyampah aku bila keadaan ni berlaku. Bukannya semua yang duduk di Menara Orkid ni tak bayar maintenance kat management. Sesetengah jer yang degil. Aku yang tiap bulan bayar ni plak yang jadik mangsa. Haru biru betul…

 

Ni aku nak petik apa yang kawan aku cakap pasal management Menara Orkid ni. Bukan nak menjatuhkan maruah sesiapa, bukan nak mendajalkan sesapa. Tapi nak bagi pengajaran kepada sesiapa yang dah berada di tampuk tertinggi bila dipilih menjadi ketua. Jangan nak asyik pentingkan kedudukan. Tengok nasib orang yang dipimpinnya…

mengata dulang paku tersepih... mengata org dia yg lebih.... dua kali lima sepuluh.... org berak ko suluh....

situasi meletih kan... semua penghuni MENARA ORKID terpaksa bersukan selagi belum selesai perhutangan..... hutang sebanyak RM63K....

-pengerusi persatuan penduduk sebelum ditabalkan dan merampas kuasa dari management lama telah menghantar surat layang supaya jgn bayar duit maintenance kerana management lama menyeleweng duit...

-setelah menjadi pengerusi dan berjaya merampas kuasa dia suruh pulak penduduk bayar, sedangkan masa tu hutang semakin bertambah... kalo da bertambah sapa nk bayar...

-lift yg rosak diperbaiki dengan kos lebih kurang RM30k... apa yg dibuat hanya menampal dinding dengan playwood dan aluminium, lantai di alas dengan alas baru(getah)... kos penyelenggaraan utk 8 buah lift.... betulkah sampai RM30k?

-parking telah dijual dan disewakan pada penduduk adalah satu cadangan yg bagus.... tapi mana pergi nyer duit tersebut???

haruskah org sebegini menjadi ketua??? :D

Pe kes? Sakit ati bila orang cam ni (terutamanya di kalangan orang kita) ada di atas. Sebolehnya nak tegakkan benang yang basah!…

 

p/s : kalo tak der air gak, terpaksa EL la esok! (T_T)

Tags :

1 ulasan:

  1. Kos penyelenggaraan Lif flat ko tu takdelah mahal sgt kalau sekali dlm 3 bulan... but kalau lif kau ala ala cam KLCC tu..mahal la..ehehhehehe
    the engineer speaks again.. :P

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog