30 Januari, 2011

What do you do with it?

What do you do with it?

What do you do with it?

Froggy? My new avatar persona which I created to have it’s own character and voice. When I “become” Froggy, I can put some value into someth...

29 Januari, 2011

Froggy dah ada FB

Froggy dah ada FB

Froggy dah ada FB

Hahaha… My Froggy dah ada his own FB. Gerekkan? Plushies pun nak gak ada FB gak. Lantak la ko. Janji ko bahagia (aku yang sebenarnya… hihi…)...

27 Januari, 2011

We are family…

We are family…

We are family…

  We are not just friends… We are more than that, We are brothers, And sisters, And we are family…   (^_^)

25 Januari, 2011

Apa nak tulis ha?

Apa nak tulis ha?

Apa nak tulis ha?

Apa aku nak tulis ha? Betul aku tak der idea sekarang ni. Kerja kerja dan kerja saja sekarang. Tepat saja pukul 8.30 pagi, mula la telefon b...

22 Januari, 2011

Coming soon…

Coming soon…

Coming soon…

  Projek aku yang tengah aku buat sekarang… Probably projek personal yang paling lama tersadai dalam PC aku nih. Biasalah, tak cukup...

Chantek kah mereka :p

Chantek kah mereka :p

Chantek kah mereka :p

  Dari hari tu lagi aku nak postkan video ni dalam blog nih. Cuma sekarang baru dapat nak haplot. Ekekeke… Perempuan yang dalam vide...

Syafiq masuk hospital

Syafiq masuk hospital

Syafiq masuk hospital

Kali pertama mendengar yang Syafiq akan menjalani pembedahan, terkejut jugak aku. Mana tak nyer, elok-elok bersembang sebelum tu, tetau esok...

Froggy the hideous

Froggy the hideous

Froggy the hideous

  Dah dekat seminggu dah aku tidur bersama dengan Froggy; nama plushies yang dihadiahkan kepada aku pada minggu lepas. Ye la, minggu le...

21 Januari, 2011

Wordless Friday…

Wordless Friday…

Wordless Friday…

  When you have nothing to say…

15 Januari, 2011

Kejadian bertukar hadiah

Kejadian bertukar hadiah

Kejadian bertukar hadiah

Hamboi, lama lak tak menghapdet, Ngah sibuk menuweet jer sekarang ni. Sikit-sikit tweet, sikit-sikit tweet. Dah jadi kaki tweet jer aku seka...

10 Januari, 2011

Filem² menarik tahun 2011

Filem² menarik tahun 2011

Filem² menarik tahun 2011

  So, ada banyak gak aku tengok trailer filem² best yang akan keluar tahun 2011 nih. Bermula dari January, sampailah ke hujung tahun nanti...

AJL 25

AJL 25

AJL 25

  Mak aih! Dah 25 tahun dah! Sekejap jer rasanya. Edisi yang ke 25 ni aku tengok, agak sederhana berbanding daripada yang sebelumnya. Mung...

09 Januari, 2011

Facebook nak tutup?

Facebook nak tutup?

Facebook nak tutup?

Terkejot gak bila dengar. Facebook (FB) cakap nak tutup 15hb Mac ni. Aku no komen (macam jawapan artis lak kan nak ngelak jawab soklan). Aku...

Air! Oh air!

Air! Oh air!

Air! Oh air!

  Kali ni, aku bukan nak bercerita pasal Menara Orkid yang semedang tak der air (sib baik dah ada balik!), kali ni aku nak bercerita pasal...

Iswari is the name…

Iswari is the name…

Iswari is the name…

Recently, I got myself a car. And immediately I named it Iswari. Hahaha… Kinda funny ha?! But I like it! Dalam masa kengkawan lain sibuk men...

07 Januari, 2011

Mencik aku! Mencik!

Mencik aku! Mencik!

Mencik aku! Mencik!

Ni post aku sebelum tido… Tido dalam keadaan sakit hati dan perasaan mencik (tak baik sebenarnya simpan perasaan nih). Bukan apa, sebab Mena...

06 Januari, 2011

CES datang lagi

CES datang lagi

CES datang lagi

  CES datang lagi! Banyak giler gadget² baru tahun 2011 yang diperkenalkan kat show ni. Drool habis dengan teknologi baru yang derang tunj...

04 Januari, 2011

Ber(+)…

Ber(+)…

Ber(+)…

  Gugus kunci aku semakin lama semakin berat. Dah bercambah pulak dari kunci rumah ke kunci bilik, dari kunci pejabat ke bilik server… ...

01 Januari, 2011

Bosan

Bosan

Bosan

  Cuti tahun baru? Sepatutnya aku ada buat sesuatu yang menyeronokkan hari ni. Tapi aku memilih untuk berada di rumah… Planning for wha...

1.1.11

1.1.11

1.1.11

Hoorayyy… 1st post for 2011. Dan ianya 1.1.11. Chantekkan nombor tu? Lepas ni jangan lupa beli nombor tu. Hahaha… Kidding!     Sorry l...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog