17 Disember, 2010

Opera 11

| 1 Comment

Miahaha… Opera terbaru dah keluar. Aku sangat suka…

 

Dari dulu lagi aku memang suka menggunakan Opera. Tak tau kenapa. Mungkin sebab ianya menyenangkan kot. Tapi apa yang mengebestkan ianya untuk dipakai adalah disebabkan pelayar ni laju dan tak berselerak. Kalau nak dibandingkan dengan Chrome, memanglah ianya kurang laju, tapi Opera ni laju sikitlah daripada pelayar lain yang dah sedia ada macam IE, Firefox ataupun Safari.

 

Lagi satu, aku memang suka dengan inteface dia yang senang nak capai semua menda. Ada speedial lagik kalo nak bukak mana-mana website yang selalu aku gi. Tak macam chrome yang boh sesuka hati memana website yang slalu dilawat. Abes kalo ada website “special”, abes ditunjukkan semua. Naya… Ngeee…

 

opera 

So, apa yang terbaru kat Opera 11 ni? Aku maleh nak nulis, korang baca ler kat bawah ni, aku tepekkan! :

  • New features in Opera 11

- Extensions allow you to add new functionality to Opera easily.
- Tab stacking helps you keep your tabs organized.
- Pinned tabs now take up less space and are neatly grouped to the left of your tabs.
- Visual mouse gestures help you learn how to control Opera with mouse movements.
- An enhanced address field makes it easy to stay safe on the Web.
- Mail panel upgrades give you greater control over your email in Opera.
- Search predictions from Google harness the power of Opera's integrated search.
- A new bookmarks bar gives you easy access to your bookmarks and replaces the personal bar.
- Speed improvements bring Opera ahead of other browsers in many benchmarks.
- HTML5 server-sent events and Web Sockets enhance Opera's support for new web standards.
- Auto-update now makes sure you have the latest extensions and Opera Unite apps.
- You can now set plug-ins to load only on demand to significantly speed up browsing.
- Opera's installer is smaller and streamlined for a faster, easier installation.

So, bagik korang yang suka pakai opera macam aku, donlotlah version terbaru ni kat website dia. Mesti korang suka… (^_^)

Tags : , ,

1 ulasan:

  1. hahahaha...budak2 yg bru nk naik yg gunew chrome...skali wat spotcek...nmpak lak bndew yg "special"..kantoi da kt situ..hahahaha=p

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog