02 November, 2010

Dunia ku tanpa “Gempak”

| No comment

Lama lak rasanya tak memposting ke blog nih. Tak der idea sebenarnya. Nak kata bizi tu, tak la jugak. Tapi membizibodikan diri adalah kot. (T-T) Ah! Lupakan…

 

gempak 

Sebenarnya aku nak bercerita pasal majalah Gempak ni. Untuk sekian kalinya aku dah termiss untuk membeli beberapa keluaran dia semenjak diperkenalkan dalam pasaran. Sedih jugak la tak dapat membaca ape ke menda yang direpekkan dalam tu aku pun tak taw, tapi dah macam dah jadi kemestian untuk aku membelinya pada setiap bulan. Bukan sekali, tetapi 2 kali sebulan…

 

Sampaikan aku dah tak tahu nak letak kat mana majalah tu sekarang sebab dah terlampau banyaknya dalam simpanan ak. Almaklumlah… Nak buang sayang, nak simpan lak terasa menyemak. Tapi… Huhuhu… sayang tu! Dari awal penerbitan aku ikut, sampai la sekarang ni. Pelbagai perubahan yang dah aku tengok pada majalah ni… Dari edisi bumper, edisi nipis, edisi sebesar alam, sampailah ke edisi kecik… semuanya aku dah merasa…

 

Tapi, aku rasakan, aku terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada majalah kesayangan aku ni, untuk memberi laluan kepada perkara lain dalam hidup aku… Ruang yang dahulunya dikhaskan untuk majalah ni, perlu diutamakan pada perkara lain yang lebih penting buat masa sekarang… Koleksi² majalah gempak lama yang dulunya menjadi kebanggaan aku, sekarang terpaksa aku sorokkan di bawah katil yang gelap supaya tidak dilihat bersepah,,,

 

Sedey… (T-T) Mungkin untuk masa yang akan datang, aku akan kembali membacanya!

Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog