30 November, 2010

Rentetan GP yang dirobohkan…

Rentetan GP yang dirobohkan…

Rentetan GP yang dirobohkan…

Yang dah roboh, memang dah menyembah tanah. Cuma aku harapkan Melayu yang merobohkan peluang orang Melayu lain, roboh sebagaimana robohnya G...

25 November, 2010

Terbelakah mereka?

Terbelakah mereka?

Terbelakah mereka?

  Sorry! Entry kali ni, serious sikit…   Sesungguhnya, aku amat sedih dengan kejadian yang menimpa peniaga² kecil di Jalan 3/48A Ba...

24 November, 2010

Apa nak tulis ye?

Apa nak tulis ye?

Apa nak tulis ye?

  Seriously, aku tak der idea nak tulis apa. Dah la kerja mengkatalog PC kat opis melambak belum siap, macam tak der masa lak nak pikir...

20 November, 2010

Live from Tawakkal

Live from Tawakkal

Live from Tawakkal

Hahaha… Hari ni giliran aku lak menunggu vendor mendownkan server kat office. Selalunya yang kena si Fariz ngan Abang Mazli. Tapi tak per la...

10 November, 2010

Tik tok

Tik tok

Tik tok

  Semenjak dua menjak ni, terasa masa amat cepat berlalu. Macam baru je menyambut tahun baru 2010, sekarang sudah di penghujung tahun d...

09 November, 2010

Bluekkk…

Bluekkk…

Bluekkk…

  Tak der citer apa pun. Cuma kengkadang nak jelir lidah dan mengejek macam gambar kat atas. Hahahaha… Tak salah kan?… *Matilah aku ken...

08 November, 2010

Lagi gambar banjir di Kedah

Lagi gambar banjir di Kedah

Lagi gambar banjir di Kedah

Semalam, kawan aku Mizi di Kedah mengirimkan lagi gambar² banjir yang berlaku di Kedah. Sungguh menyedihkan keadaan di sana. Bagi korang yan...

06 November, 2010

Keadaan banjir di Kedah yang menyedihkan

Keadaan banjir di Kedah yang menyedihkan

Keadaan banjir di Kedah yang menyedihkan

Berchatting dengan kawan lama di YM tadik. Menceritakan keadaan di Kedah yang sedang banjir sekarang ni. Sedih. Lebih kurang 40,000 orang te...

05 November, 2010

Sepetang bersama 2 orang budak APSH

Sepetang bersama 2 orang budak APSH

Sepetang bersama 2 orang budak APSH

Cuti Deepavali hari dah nak abes. Aku biasalah terperap kat rumah sebab tengah on-call. Tak leh nak ke mana-mana. Kalo boleh pun, tak leh ja...

Edit

Edit

Edit

  Dengan rasa sedihnya, aku terpaksa mengedit Gulingan Blog (Blog Roll) aku. Aku terpaksa membuang link blog yang tidak aktif dan sudah la...

04 November, 2010

Si Pejalan Kaki

Si Pejalan Kaki

Si Pejalan Kaki

  Selalu aku bertanya pada diri sendiri, setiap kali pergi dan pulang kerja… sambil memerhatikan kenderaan lalu lalang sepanjang perjal...

Voyager

Voyager

Voyager

  Star Trek Voyager adalah siri Star Trek kedua yang aku tengok selepas Star Trek The Next Generation. Tak macam STTNG yang aku tengok ...

03 November, 2010

Ocean

Ocean

Ocean

  I love the ocean less than the air. But the images that I received in my inbox were so beautiful, it cought my breath. Enjoy! ...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog