14 Oktober, 2010

RE : Afterlife

| No comment

residentevil

 

Residen Evil : Afterlife. Aku tak sempat pun nak tengok kat panggung wayang. Time nak gi jer, dah abes. Huhuhu… Nasib baik aku berjaya mendonlot filem tu dengan berjayanya. Macam filem Harry Potter gak, aku belum lagi miss cerita dia, dan apa jadik pada kesinambungan pada jalan cerita Resident Evil nih.

 

Apa yang boleh aku cakap pasa; installment kali ni, Alice makin cantik. New hairdo, and new badass zombies. Dan yang paling best, dah tak der lagi super power cam dedulu. So cool! Zombies kali ni lak ala² flora jer. Kluar bunga kat mulut. Hahaha… Tapi, apa apa yang aku heran, kenapa nak ada karektor yang semacam “Pyramid Head” lak? Cam tak der originality lak nak tiru karektor game-based-movie “Silent Hill” yang agak popular tu.

 

Apa pun, RE : Afterlife ni agak best dari installment yang lepas. 4/5 la aku bagik. Gi ler donlot kalo sesapa belum nengok!

Tags : , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog