29 Oktober, 2010

I am sorry…

I am sorry…

I am sorry…

Aku dapat e-mel ni dalam inbox aku tadi, sungguh touching dan mengharukan…     Pencil : I'm sorry.... Eraser : For...

28 Oktober, 2010

Time mood nak makan budak!

Time mood nak makan budak!

Time mood nak makan budak!

Sebenarnya aku tak taw nak bwat entry apa. Jenuh aku dok pikir. Last², pas abes miting kul 1.30 tengahari tadi, terus aku mengambil gambo se...

27 Oktober, 2010

Facebook di era P.Ramlee

Facebook di era P.Ramlee

Facebook di era P.Ramlee

  Hahaha… Lawak banget nih!… Hahaha…

26 Oktober, 2010

Mana video aku?

Mana video aku?

Mana video aku?

  Huhuhu… Sakitnyer hatiku ini. Bideo aku yang aku submit kat Youtube belum siap² lagik. Dah 2 hari dah ni aku menunggu. Kang naik ijo kan...

Senyum (^_^)

Senyum (^_^)

Senyum (^_^)

  Korang ada senyum tak hari ni?   Hehehe… Mesti ada senyum kan? Nak tak nak, walaupun sekejap, mesti ada kan? Teruskan dengan seny...

Kalender hujung tahun

Kalender hujung tahun

Kalender hujung tahun

Adeh!… Kalender aku sudah hamper penuh dengan aktiviti. Baik aktiviti hospital maw pun aktiviti sendiri. Huhuhu… Sepatutnya, waktu hujung ta...

24 Oktober, 2010

Sudah kering

Sudah kering

Sudah kering

    Dah kering betul ni. Kalo dibiarkan, mau berderai… Errr… sebenarnya, aku bukan nak bercerita tentang keadaan kewangan aku (my financ...

22 Oktober, 2010

730 hari mencari cinta…

730 hari mencari cinta…

730 hari mencari cinta…

  Teropong kiri, teropong kanan… Teropong atas, bawah… Ada ke? Huhuhu… Mungkin lepas ni aku nak cari dalam laci, mungkin dia menyorok k...

21 Oktober, 2010

Razor

Razor

Razor

  Sometimes, words are like razor blade. It can cut you deep, really deep! You tend to shave upwards, but end up bleeding when you shav...

20 Oktober, 2010

20102010

20102010

20102010

  20102010… Bila difikirkan balik, tarikh ni agak menakutkankan aku. Bukan sebab nombor tu sendiri, tapi disebabkan apa yang berlaku pa...

18 Oktober, 2010

Nana, gone but not forgotten.

Nana, gone but not forgotten.

Nana, gone but not forgotten.

I never knew her that much… I never fed her, give her water to drink, or pat her on the head. But I played with her, rubbed her tummy and sl...

16 Oktober, 2010

Ada apa dengan status 2?

Ada apa dengan status 2?

Ada apa dengan status 2?

Kali ni aku bukan nak menyambung cerita status aku yang lepas, tapi aku nak bercerita tentang status FB plak. Aku nak share ngan korang apa ...

15 Oktober, 2010

Hero kuning aku

Hero kuning aku

Hero kuning aku

  Sapa yang suka Spongebob Squarepants? Semestilah… Aku! Aku! Aku!… Hehehe… Apsal aku suka Spongbob? Sebab dia kiyut? Tak… Sebab dia kun...

14 Oktober, 2010

RE : Afterlife

RE : Afterlife

RE : Afterlife

  Residen Evil : Afterlife. Aku tak sempat pun nak tengok kat panggung wayang. Time nak gi jer, dah abes. Huhuhu… Nasib baik aku berjay...

13 Oktober, 2010

Seruling dan coklat

Seruling dan coklat

Seruling dan coklat

Tarikh : 9hb Oktober, 2010 Tempat : McD Jalan Pahang Masa : Around 9.30 malam   Sebelum…   Lan dok sibuk menggodek iPhone aku sa...

Tembak masalah

Tembak masalah

Tembak masalah

  Kadang-kala, rasa sakit jiwa jer bila nak attend masalah user yang memeningkan. Memeningkan dalam ertikata lain dah muak boring deng...

12 Oktober, 2010

Floating around

Floating around

Floating around

  Have you ever had this feeling? When you saw someone happily together, Yet you are all alone by yourself walking, On the street...

11 Oktober, 2010

Paling aktif adalah kita!

Paling aktif adalah kita!

Paling aktif adalah kita!

  Aku adakala rasa geli hati gak bila membaca entry dari blog di Lowyat.net mengenai pembabitan rakyat Malaysia dalam laman sosial ni, ...

10 Oktober, 2010

Ada apa dengan status?

Ada apa dengan status?

Ada apa dengan status?

Opppsss… Sorry! Entry ni bukan mengenai status yang slalu bertukar dan dipaparkan kat laman Twitter ataupun Faceboook. Dan kalau ianya berka...

09 Oktober, 2010

My Gurl…

My Gurl…

My Gurl…

Happy birthday Gurl! Today is your day, and enjoy it full heartedly as you never had it before. It’s just once a year, so put aside your wor...

07 Oktober, 2010

Aku mula rindu…

Aku mula rindu…

Aku mula rindu…

Kadang², terpikir jugak apa kelebihan dan kekurangan pada tempat baru yang sekarang ni menjadi tempat yang akan kekal buat masa yang agak pa...

06 Oktober, 2010

See Yu Ar Yu Tee

See Yu Ar Yu Tee

See Yu Ar Yu Tee

Aku taw, aku taw, merokok mebahayakan kesihatan. Aku sepatutnya berenti merosakkan diri sendiri. Tapi, sebelum aku berenti, aku nak merasa d...

Vacation

Vacation

Vacation

Tak jauh mana pun gi bercuti.Tapi ni ler satu²nya tempat yang masib belum lagi aku jejak, sedangkan adik beradik dan mak abah aku dah sampai...

03 Oktober, 2010

Vacation time

Vacation time

Vacation time

Aaaa… Pening kepala aku nak pikir apa menda nak bawak time vacation. Berus dan ubat gigi? Check… Kamera… Check… Notebook… Check… Baju mandi…...

02 Oktober, 2010

Even if

Even if

Even if

  Terngiang² lagu ni dalam mimpi aku malam tadi… Well! I’ll be here always my friends!

Kyaaa…

Kyaaa…

Kyaaa…

  Kengkadang terasa nak menjerit pun ada…   Lama dah tak lepas geram. Dah banyak dah tenaga negetif terkumpul nih. Kalau meletup, mau ...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog