09 September, 2010

Perjalanan ke Ipoh...

| No comment

Boring aku... Duduk lelama dalam tren, tapi tak der apa-apa entertainment. Nasib baiklah ada iPhone ni yang menjadi pengubat keboringan aku yang dah macam tahap cipan ni. Nama ajer 1st class, tapi tv yang terlekat kat dinding tu langsung tak dihidupkan. Walaupun tren ni adalah tren perjalanan malam, tak semestinya semua yang menaikinya akan tidur sehingga sampai ke destinasi. Habis, bagaimana pula dengan orang-orang yang macam aku? Terkebil-kebil tak tahu nak buat apa-apa...

Bagi yang bijak, masa sebeginilah waktu yang paling baik untuk membaca. Dan aku pula, memilih untuk menulis entry blog sendiri. Mengisi masa lapang yang ada. Perjalanan jauh sebegini, perlu diisi dengan perkara berfaedah sekiranya mata tidak mampu untuk dilelapkan...
 


Selalunya, aku memang jarang dapat tidur dalam perjalanan. Mungkin sebab aku takut terlepas tempat untuk aku berenti kot. Tapi, apa yang pasti, tidur di dalam perjalanan memang kurang selesa bagi aku. Daripada bangun dan sakit leher, lebih baik aku berjaga saja...
 


Pukul berapa akan sampai ke Ipoh, aku pun tak tau. Permulaan perjalanan pun sudah tertangguh selama sejam. Masalah teknikal katanya... Tapi tak tau la. Nak tak nak, terpaksalah percaya. Sepatutnya, tren bertolak jam 10 malam, tapi hanya pukul 11.30 malam baru tren dapat berlepas dari KL Sentral. Kemungkinan besar akan sampai di Ipoh jam 2 pagi... atau lewat...
 


Hmmmm... Apa lagi yang boleh aku buat? Facebook? Dah. Tweeter? Dah tak taw aku nak tweet apa. Nak Youtube plak, network plak slow. Maklumlah, liputan 3G makin lama makin berkurangan bila semakin naik ke utara... Mungkin aku terpaksa gak cuba melelapkan mata.


[via iPhone]
 

Location:Kuala Kubu Bharu,Malaysia

Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog