26 September, 2010

Stroller hunting untuk Baby Dania…

Stroller hunting untuk Baby Dania…

Stroller hunting untuk Baby Dania…

Minggu ni, sepatutnya aku dok rumah (aje), sebab potluck yang dirancang tak menjadi. Ditangguhkan pada hari yang lain (sepatutnya!). Aku pla...

24 September, 2010

Shigoto…

Shigoto…

Shigoto…

Shigoto… shigoto… Itu adalah merupakan perkataan Jepun untuk perkataan “kerja”. Perkataan yang kadang-kala membuatkan kita gembira dengannya...

22 September, 2010

Aku nak naik Enterprise…

Aku nak naik Enterprise…

Aku nak naik Enterprise…

    Space… The final frontier… Aku nak menjelajah angkasa…   Aku nak melawat pluto…   Aku nak mendekati lohong h...

20 September, 2010

Kisah biskut lutut dan kopi o panas…

Kisah biskut lutut dan kopi o panas…

Kisah biskut lutut dan kopi o panas…

Kalau diikutkan, biskut kepala lutut ni bukanlah sedap sangat kalau dimakan begitu saja. Dah la keras, rasanya pun tak seberapa. Sebab tulah...

18 September, 2010

Youtube Night…

Youtube Night…

Youtube Night…

Salam ketemu… Hehehe… Selalunya, malam² minggu cam ni, aku slalu menghabiskan masa dengan menonton video² yang aku stream dari internet mela...

Tukar lagi

Tukar lagi

Tukar lagi

Aishhh… Tukar lagi? Hehehe… Itu ler manusia. Tak boleh nak puas dengan apa yang ada. Bila lagi, sesuatu tu tak memenuhi kehendak hati. Ada j...

15 September, 2010

Klik klik…

Klik klik…

Klik klik…

Sepanjang Ramadhan ngan pagi raya, banyak gak aku tekan butang kamera ni ha… Antaranya sewaktu acara membuat bubur lambuk semasa di hospital...

Sunyi…

Sunyi…

Sunyi…

Hmmm… Semenjak dua menjak nih, lepas balik raya, rasa sunyi la sesangat. Al-maklumlah, semua orang masih lagi bercuti. Nak² pulak, tengah mi...

14 September, 2010

Teringat…

Teringat…

Teringat…

Tetiba, teringat pulak rumah kat kampung arwah Opah yang apa ntah ceritanya. Dah lama rumah tu ditinggalkan sebab tak berjaga semenjak arwah...

13 September, 2010

Aie main bunga api

Aie main bunga api

Aie main bunga api

Hari ni, aku nak tunjuk gambar anak saudara aku si Nawfal, atau yang kitaorang panggil Aie ni, tengah main bunga api. Kalau diikutkan, dia ...

Pagi raya 2010

Pagi raya 2010

Pagi raya 2010

Hari Jumaat, 10 September 2010, jatuhlah hari dimana semua umat Islam meraikan Hari Raya Aidilfitri, sebagai tanda kemenangan selepas menja...

09 September, 2010

Perjalanan ke Ipoh...

Perjalanan ke Ipoh...

Perjalanan ke Ipoh...

Boring aku... Duduk lelama dalam tren, tapi tak der apa-apa entertainment. Nasib baiklah ada iPhone ni yang menjadi pengubat keboringan aku ...

03 September, 2010

On my bed...

On my bed...

On my bed...

Lama dah tak hantar entry melalui iPhone. Apps yang ada dalam ni pun macam dah berhabuk tak digunakan. Mungkin sebab aku dah terlalu malas u...

01 September, 2010

Raya?…

Raya?…

Raya?…

Hari ini merupakan hari yang ke-22 umat Islam menjalani ibadat puasa di bulan Ramadhan Al-Mubarak. Dan masih ada lebih kurang 7-8 hari lagi...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog