04 April, 2010

Hari kejadian...

| 1 Comment
Huhuhu... Mintak mahap ler tak buat posting smalam. Penat nak mampos. Terasa pinggang ni dah macam nak patah le plak. Tak brenti buat kerja dari awal pagi smalam. Sampai gambar pun lupa nak snap. Kirja kirja kirja... Huhu...

Aku bangun seawal 6.30 pagi. Lepas mandi terus aku gi cuci pinggan yang bertimbun kat depan rumah (tak der la bertimbun mana pun, saja je nak membesar-besarkan). Lebih kurang pukul 9.30 pagi baru la siap buat kerja segala. Asik dok menonggeng jer, pinggang aku yang tak brape nak baik ni sakit balik. Huhuhu...

Time pukul 10.00 pagi orang dah ramai datang. Ye la, sebab kitaorang buat sarapan untuk orang-orang yang buat kerja. Sambil derang sarapan, aku ambek kesempatan untuk mandi dan bersiap. Kitaorang satu keluarga dah cadang nak pakai warna hijau sedondon. Huhuhu...








Time ni, tukang main kompang jawa dah mula memainkan marhaban sementara menunggu pengantin sampai. Aku plak dah siap dengan kamera ngan camcoder untuk shoot gegambar sekitar tempat kejadian. Oleh sebab hari kejadian panas nak mamfus (tapi alhamdulillah, hujan tak turun waktu ni...)

Lebih kurang jam 12.30 tengahari, pengantin pun sampai dengan konvoi Kenarianz. Banyak giler Kenari-kenari yang mengiring adik ngan adik ipar aku sampai tak muat derang nak park kereta kat kawasan rumah.















So, lebih kurang dalam pukul 1.00 petang, kedua pengantin pun mula bersanding sambil diperhatikan oleh sanak saudara, kawan-kawan dan rakan sekerja. Tak berapa lama lepas tu, derang makan beradap pulak dengan keluarga sebelah pengantin perempuan.

Majlis berjalan sehingga pukul 4.00 petang. Namun walaupun majlis dah habis, masih lagi terdapat lagi sanak saudara, kawan-kawan dan tetamu yang datang. Alhamdulilkah. Majlis resepsi berjalan dengan lancar dan meriah. Walaupun penat, seronok juga...

Lebih kurang jam 4.00 petang, Kak Shima dengan Adli sampai ke rumah aku. Derang bertolak dari KL selepas kerja. Walaupun majlis dah habis, tapi tetap melayan derang berdua... Sampai jugak derang berdua ke rumah aku...















Lepas habis jer melayan Adli dengan Kak Shima, kami bertiga keluar sekejap ke Ipoh, sebab dah berjanji dengan derang berdua nak pusing ke Ipoh sekejap sebelum derang berdua balik semula ke KL.

Dah tak taw apa lagi aku nak tulis, sebab time aku buat entry ni, aku dalam perjalanan balik ke KL. Penat masih lagi tak hilang kalau nak ikutkan. Nasib baik esok cuti, dapat gak rehat...

Kepada semua yang hadir ke majlis resepsi Nizam dan Siti pada 3hb yang lepas, kami semua satu keluarga mengucapkan terima kasih banyak-banyak. InsyaAllah, kalau ada lagi majlis resepsi macam ni, kami jemput lagi.

[via iPhone]

Tags :

1 ulasan:

  1. insyaAllah....nnty tu sape la plak ken...ken...ken...lalalalal

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog