07 Februari, 2010

Rain…

| 3 Comments

Rain...

Post ni bukan mengenai penyanyi Korea atau pun nama character dalam trilogi Resident Evil. Ni memang aku nak cerita pasal hujan…

Semenjak 2 menjak nih, hujam memang rajin turun waktu petang. Tengahari pulak, memang panas melampau sampaikan aku rasa macam nak lekang jer kulit nih. Dunia memang dah makin panas saban hari, tapi tak jugak manusia ni sedar tentang apa yang telah dia lakukan pada bumi. Sudah-sudah la tu… Palnet bumi ni bukannya ada ganti. Kalau ada ganti pun, entah bila kita nak jumpa… Paling jauh pun penah gi ke bulan. Marikh yang paling dekat pun ambik masa bertahun nak sampai. Pandai-pandailah jaga bumi ni ha! Jangan nanti bila dah terkena batang hidung sendiri, baru la terhegeh-hegeh nak sedar. Bila dah sedar semuanya dah terlambat!!!

Hujan kat Bandar Baru Sentul ni, agak lebat jugak lah! Nasib baik aku sempat sampai kat MO sebelum hujan tu turun. Kalau tak, habes basah ler baju aku segala… Tapi kalau basah pun, aku tak kisah, rumah dah dekat, hari minggu lak tuh! Tak der masalah sangat. Lagipun bukannya apa pun. Air jer yang jatuh dari langit. Kalau batu tu… consider la gak!

p/s: Apsal la hujan tak turun malam tadi ke… pagi tadi ke… sedap skek tido… :p

p/p/s: Lupa lak nak bagitaw, gambar first tu, aku sedut dari blog adik aku! :D

Tags :

3 ulasan:

  1. nk tau x sbb apew hujan skunk nie cpt turun....sbb abg telah melepas kn gas2 yg tidak mnyenangkan kpd alam sekitar....tue la terjdnya hujan....lalallalala

    BalasPadam
  2. Ala... Sekurang²nya, natural gas. No harm was done there! Ahaks!!!

    BalasPadam
  3. natural gas org lain x samew mcm abgnye....abgnye lain...bkn natural dh...toksik tu....hahhahaha

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog