25 Januari, 2010

Tiffen Smoothee, Steadicam for iPhone 3GS

| 2 Comments

screen-shot-2010-01-13-at-8.14.05-pm

Ingat tak dulu aku ada buat post pasal Stedicam Merlin? Kali ni aku nak citer pasal Smoothee lak. Smoothee ni adalah aksesori untuk iPhone 3GS untuk menangkap video tanpa goyang². Khas dibuat untuk telefon ni. Aku memang dah lama nakkan something like this yang membolehkan video yang diambil smooth jer macam seorang pro.

Tapi, sebenarnya, pelik gak la derang keluarkan aksesori iPhone macam ni. Sebab kamera iPhone pun bukanlah hebat mana pun. Setakat 3 Megapixel, tak la cantik mana pun. Lainlah kalau 12 Megapixel ke… Tapi walau apa pun, aksesori ni memang something yang menggiurkan aku. InsyaAllah, kalau keluar hujung tahun ni, aku nak rembat satu…

Kalau korang nak taw, cam ner kualiti  gambar tanpa gegaran hasil dari penggunaan Smoothee ni, tengok video kat bawah ni:

This has become my wishlist for the year 2010~!

Tags :

2 ulasan:

  1. mne nk dapat menatang ni a?jenuh da search kat google,x jmpa pon kt malaysia

    BalasPadam
  2. Cuba cari kat sini :

    http://shashinki.com/shop/steadicam-smoothee-flip-minohd-p-8053.html

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog