17 Januari, 2010

Officially Windows 7 user…

| 2 Comments

Wahooo… Mintak mahap la yerk. Tak update 2-3 hari. Aku sibuk mengupgrade PC dari Vista ke 7 dengan gigihnya. Dan sekarang, aku officially menjadi pengguna Windows 7 dengan jayanya. Memang aku suka dengan OS sekarang ni. Cepat dan cantik.

Memang betul apa yang orang cakap pasal Windows 7 ni. Ringan. Time aku on jer komputer, tak sampai berapa minit jer dah boleh guna. Since komputer yang aku guna menggunakan processor yang agak lambat dari processor terbaru, dengan menggunakan Windows 7 ni, memang terasa OS ni sungguh ringan berbanding dengan Vista yang aku gunakan sebelum ni.

Satu jer yang aku miss tentang Windows 7 ni. Dah tak ada DreamScene. Tak ada lagi dah background bergerak-gerak macam dulu. Kalau ada, memang best. Apa-pun, untuk korang yang belum upgrade ke Windows 7 ni, tak salah upgrade pun. Memang berbaloi. Tapi ikut korang nyer citarasa lah. Nak upgrade… upgrade la. Tak nak pun tak per… (^_^)

Tags :

2 ulasan:

  1. xnk...setia pada xp....hahahha...xdew la...mlsnyew nk upgrade...heeeeee

    BalasPadam
  2. XP memang best. Tapi kena ikut peredaran zaman. Banyak yang XP tak bley nak support! Hehehe...

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog