06 Januari, 2010

JQZ’s Cameron Highland Trip 2010 – Part 3

| 3 Comments

banner copy

Cameron Highland - Day 1 (1 January, 2010)

Habis sahaja kami membeli barangan dapur, kami terus pulang ke bangalow untuk meneruskan aktiviti malam pulak (tapi sebelum balik, singgah jap kat kedai runcit berdekatan bangalow nak beli roti, telur dengan mayonis). Lebih kurang jam 4.00 petang jugak lah kami sampai di bangalow dan memulakan sessi aktiviti pada hari pertama. Yang lelaki sibuk mengangkat dapur bakar untuk barbeque, manakala yang perempuan pulak sibuk dengan menyediakan bahan barbeque, dan bihun untuk di masak. Hehehe… Aku dengan Lia pulak sibuk dengan roti, telur dan mayonis kami untuk dibuat sandwich.

Aktiviti berterusan sehingga semua masakan siap (lebih kurang jam 7.00 malam).

Siap semua, kami pulak menyiapkan diri. Ada yang mandi, ada yang tukar baju… Yang tak der nak buat apa-apa, melayan PSP la jawabnya. Tak pun layan Astro. Lebih kurang jam 8.00 malam, kami pun mula makan malam dengan semua makanan yang kami sediakan. Sambil makan tu, kami mula menyediakan barang untuk aktiviti seterusnya…

Aktiviti seterusnya adalah bertukar-tukar hadiah. Acara yang memang memang dah menjadi tradisi Jaquezee dari dahulu. So, acara ni berjalan berselang-seli dengan acara bergambar dan gelak ketawa. Aktiviti bertukar hadiah ni berlangsung sehinggalah tengah malam…

Selepas habis acara bertukar hadiah lebih kurang jam 12.30 malam, masing-masing dah mula mengantuk dan hari pertama kami di Cameron Highland pun tamat.

Tags : , , ,

3 ulasan:

  1. hahhaha.....yg dpt bantal tu syok....pastu gabung pulak ngan jam loceng....lampu2 tu psang sblum tido pulak...lpastu...bndew angin tu bunyik bilew ditiuo angin..hahaha...hadiah2 tu pelengkap utk bilik tido la...hehehehhee

    BalasPadam
  2. nih yang aku maleh berpart2 nih.. giler parkinson aku nak nungguin part2 siku lipat yang lain.. hehehe

    BalasPadam
  3. Azrin > Memang hadiah untuk tidur malam... Hehehe...

    Fara > Alah. Jap la. Nanti aku sambong la balik!...

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog