29 Januari, 2010

iPad…

| No comment

safari_20100127

An oversized iPod? My goodness… Memang besar. Tapi sebesar² dia pun, bagi aku, it’s the best tablet computer I’ve seen so far. Dengan OS yang lebih kurang sama dengan iPod (only better), tapi bagi aku adalah baiknya sekiranya iPad ni menggunakan Mac OS X yang biasa digunakan dalam product komputer Apple yang biasa. Huhu!…

Dari apa yang aku tengok di Youtube sewaktu Apple special conference pada 27hb Januari yang lepas, iPad memang nipis dari tablet komputer yang biasa. Biasalah,.. Kalau dah namanya dari Apple, memang ler product dia seksi meksi dan inovatif.

Cuma hargalah yang boleh menjojolkan mata. Bermula dari USD499 ikut saiz flash memori dia. Kalau diconvert ke RM, lebih kurang RM1,896.20+-. Tapi ni Malaysia. Dah tentu kalau dijual di sini, regernya boleh mencecah RM5,000++. Tengok ajerlah aku nyer iPhone 3GS. Harga retailnya tak ler seberapa. Tapi bila dijual kat sini, nak dekat RM3,000 dijualnya! Cekik darah betol!…

Anyway, it’s a beautiful product. It’s an Apple tho. That’s what we expect from them!… Kalau nak taw lagi pasal iPad ni, leh ker klik kat sini : Apple iPad

Cheerio!

Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog