31 Januari, 2010

Karok round 1... Sing!

Karok round 1... Sing!

Karok round 1... Sing!

Aku lupa nak buat entry ni smalam. Kelupaan... Nyambil aku menunggu Yun kat GP nih, bley la aku buat entry pasal karok smalam. Pas ke...

29 Januari, 2010

Kad kawen adik aku!

Kad kawen adik aku!

Kad kawen adik aku!

Hehehe... Sudah dapat kad kawen adik aku si Nizam... Supposed, ni ler kad mahal yang adik aku cakap tu. Design yang pertama kene r...

iPad…

iPad…

iPad…

An oversized iPod? My goodness… Memang besar. Tapi sebesar² dia pun, bagi aku, it’s the best tablet computer I’ve seen so far. Dengan OS ...

27 Januari, 2010

Titanic tenggelam lagi...

Titanic tenggelam lagi...

Titanic tenggelam lagi...

Titanic tenggelam lagik. Kali ni terlanggar iceberg kaler biru dari planet Pandora. Kalo dulu, Titanic gah kat tangga paling atas, sekarang ...

Leaving on a Jet Plane…

Leaving on a Jet Plane…

Leaving on a Jet Plane…

" Leaving On A Jet Plane " All my bags are packed, I'm ready to go I'm standin' here outside your door ...

26 Januari, 2010

Hari-hari terakhir di CCU?

Hari-hari terakhir di CCU?

Hari-hari terakhir di CCU?

Huhuhu... (setat post gaya gini lak...) Boring aku dok menengok meja opis aku yang masih belum berkemas. Macam tak jadi berhijrah plak (masa...

25 Januari, 2010

Tiffen Smoothee, Steadicam for iPhone 3GS

Tiffen Smoothee, Steadicam for iPhone 3GS

Tiffen Smoothee, Steadicam for iPhone 3GS

Ingat tak dulu aku ada buat post pasal Stedicam Merlin? Kali ni aku nak citer pasal Smoothee lak. Smoothee ni adalah aksesori untuk iPhon...

Final Fantasy VII

Final Fantasy VII

Final Fantasy VII

Start entry kali ni, aku nak compile semua walkthrough in-game story bagi Final Fantasy yang di release di konsol PlayStation. Start dengan ...

23 Januari, 2010

Hotmail selama 10 tahun++

Hotmail selama 10 tahun++

Hotmail selama 10 tahun++

Pejam tak pejam, dah dekat 10 tahun lebih dah aku menggunakan Hotmail. Terasa macam baru semalam jer aku bukak akaun Hotmail nih. Huhuhu…...

22 Januari, 2010

Ponyo - On The Cliff By The Sea

Ponyo - On The Cliff By The Sea

Ponyo - On The Cliff By The Sea

Man! I really love this movie. (I know I made an entry about this movie before this, but what the hell! I love it sooo much!) A typi...

21 Januari, 2010

Pizza-hut time!

Pizza-hut time!

Pizza-hut time!

Kalo minggu lepas kitaorang gi Kenny Roger Roaster, minggu ni lak ke Pizza-hut. Tak ada apa-apa yang istimewa pun sebenarnya. Just meneman S...

Posting Ijann’s Life di Facebook…

Posting Ijann’s Life di Facebook…

Posting Ijann’s Life di Facebook…

Wahahaha… (Apsal la aku slalu mula posting ngan gelak ha?) (^.^)v Selain korang boleh baca posting yang slalu aku tulis (taip sebenarnya!...

20 Januari, 2010

Memblogging dari iPhone...

Memblogging dari iPhone...

Memblogging dari iPhone...

Hehehe... Jangan marah aaa... Aku boleh meneruskan membuat mobile posting dari iPhone sekarang. Kalo dulu aku buat mobile posting melalui So...

19 Januari, 2010

Sometimes…

Sometimes…

Sometimes…

Sometimes, life is funny when it comes to a point where you feel so alone while you are among your best friends and buddies. You talked, you...

17 Januari, 2010

Officially Windows 7 user…

Officially Windows 7 user…

Officially Windows 7 user…

Wahooo… Mintak mahap la yerk. Tak update 2-3 hari. Aku sibuk mengupgrade PC dari Vista ke 7 dengan gigihnya. Dan sekarang, aku officially me...

14 Januari, 2010

Anak buahku yang cumil…

Anak buahku yang cumil…

Anak buahku yang cumil…

Cumilkan? Miahahaha… Ni ler anak buah aku Azraie Nawfal. Aku ada buat post pasal Nawfal sometimes in late 2008 sewaktu dia baru lahir dulu. ...

Aktiviti melompat…

Aktiviti melompat…

Aktiviti melompat…

Rasanya, inilah aktiviti paling seronok nak buat, tapi memenatkan. Aku perhatikan Ijat yang turut sama nak melompat, mengusap kepala lutut...

13 Januari, 2010

Makan² di Kenny Rogers…

Makan² di Kenny Rogers…

Makan² di Kenny Rogers…

Muehehehe… Kerja makan sudah sampai. Aku, Lan, Shahrul, Sue dan Ijat dah pun bercadang nak ke Kenny Rogers Roasters (KRR) untuk menikmati...

JQZ’s Cameron Highland Trip 2010 – End Part

JQZ’s Cameron Highland Trip 2010 – End Part

JQZ’s Cameron Highland Trip 2010 – End Part

Post-Cameron Highland (4 January 2010) Hari Isnin tu, aku tak kerja. Memang sengaja aku ambek cuti sebab aku tak mo lah jadi macam yang...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog