08 Disember, 2009

Power supply terbakar!

| 2 Comments

Walah! Walah! Terbakar sudah power supply komputer utama kat bilik aku. Sungguh sedih rasa di hati. Tapi aku nak gak cakap “padan muka” kat diri aku sendiri sebab salah sendiri. Hahaha… Mana tak nyer, komputer tu doplopat jam on. Tak penah nyer nak tutup. Tutup pun time balik kampung atau pun ada blackout kat rumah. Kire, komputer aku tu dah jadik macam server dah. Tapi memang pun. Komputer tu jadik home server bagik kegunaan aku untuk stream semua kandungan video, lagu dan gambar.

Aku buat entry ni pun guna netbook aku. Nasib baik ada backup untuk online. Kalo idak… Gigit jari lah aku kat umah. Hahahaha… Kemungkinan, aku akan ke Low Yat esok dengan Ijat nak cari power suppy baru untuk komputer tu. Harap-harap, tak ada la memenda lain yang short circuit disebabkan power supply yang dah terbakar tu. Hahu! Sedihnya… Esok aku akan buatkan entry asal penukaran power supply baru kat komputer tu. Samada ianya menjadi atau tak. Later yah! (^_-)v

Tags : ,

2 ulasan:

  1. hahahahah...saye nk ckp gak...padan muke!!!!yes2...tu la akibatnye klu mnyakat sye yg innocent nie tau...hahhahaah

    BalasPadam
  2. Hahahaha... Tak per. Sendri dah cakap padan muka, tak der la nak terasa sangat. Kui kui kui kui... Tapi perjuangan menyakatku terhadap mu akan ku teruskan jua. Hahahaha... *gelak jahat*

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog