31 Disember, 2009

It’s a wrap everyone!

| No comment

Wow! It’s already 31st of December, 2009. Today is the last day we are in the year 2009. And beginning next day, we are in a brand new year 2010. Banzai!… banzai! banzai… Ahaks. Untuk pengetahuan korang, aku dah pun setkan posting ni untuk dipublishkan pada 31hb Disember, 2009 sebab aku tak sure lagik, waktu ni aku dah kat mana. Mungkin dah sampai Cameron kot. Ataupun kat memana… Tapi apa yang penting, post ni tetap akan dipublish pada malam 31hb tepat jam 12 tengah malam.

So, posting ni mengenai apa? Apa lagi kalo bukan pasal nak wrap mengerap nih. Apa yang dah aku dah buat sepanjang 2009. Meh kita putarkan masa balik ke awal Januari hari tuh, sampai la ari nih… Kita putarkannnn… Eh! jap, bior aku bukak balik aku nyer planner…

Januari, 2009

  • Masih bergembira dengan kehadiran orang baru dalam keluarga aku, Azraie Nawfal bin Mazrulnizat. Berumur 1 bulan.
  • First time ke rumah Ninja bersama dengan bebudak PBN yang len.
  • Harijadik Along.

Februari, 2009

  • Blog ini bertukar versi dari versi 1 ke versi 2. Perpindahan semuanya berjalan lancar.
  • Abang Ghani dan Abang Yusuf masuk Credit Control.
  • Ambek cuti menulis blog sekejap.
  • Harijadik Alang ngan Syahirah.

Mac, 2009

  • Aku sebagai ahli WWF cuba meyakinkan semua kengkawan aku, pekerja hospital untuk menutup lampu semasa Earth Hour, 2009.
  • Bercuti ke Genting Highlands. Frst time naik Space Shot yang mendebarkan!
  • Harijadik aku, Gee ngan Kak Shima!

April, 2009

  • Tengok teater Mahsuri dengan Pidah.
  • Advent Children Complete keluar.
  • Memilih pemenang logo baru Kelab Sukan & Rekreasi Ampang Puteri.
  • Earthday 2009 pada April 22nd. GP digelapkan!
  • Berkelah dengan fellow Jaquezeean kat Ulu Yam.
  • Beli tibi dan monitor baru.

Mei, 2009

  • Beli tibi baru untuk Mak dan Abah.
  • Menyaring H1N1 kat APSH.
  • Blog dah mencapai hits 5000 orang.
  • Mula jatuh hati kat seseorang.
  • Birthday Lan.

Jun, 2009

  • Hari keluarga Credit Control kat A Famosa Resort.
  • Mula berkemas untuk pindah pejabat.

Julai, 2009

  • Last aku menggunakan perkhidmatan LRT untuk ke tempat kerja.
  • Hari kesihatan keluarga di Titiwangsa.
  • Di pejabat baru di Wisma Pharmacare, Jalan Pahang.
  • Mula angau ngan seseorang. Jiwa kacau…
  • Sebab dah tak tertanggung menjadi orang yang sasau, aku memberitahu isi hati aku kepada orang yang aku suka. Lapang sikit di dalam dada, walaupun jawapan perit untuk diterima.
  • Pepe joint Credit Control.
  • Birthday Man.

Ogos, 2009

  • Masih di dalam mental breakdown.
  • Masuk marching untuk hari kebangsaan.
  • Puasa bermula.
  • Birthday Abah.

September, 2009

  • Bermula hari-hari yang sibuk.
  • Berbuka puasa dengan Yanti dan Oyo.
  • Mula membizikan diri untuk distract fikiran dari terus breakdown.
  • Hari Raya Aidilfitri.
  • Aku mula takeover rumah daripada budak lama.
  • Harijadi Adik ngan Shahrul.

Oktober, 2009

  • Masih membizikan diri
  • ICC 2009 di Port Dickson.
  • Birthday Gurl.

November, 2009

  • Masih membizikan diri. Tapi sudah dapat menerima kenyataan hidup.
  • Birthday Mak ngan Nawfal. Jugak, Ijat, Mak Ngah ngan Bard.
  • SPA ngan KRA aku. Superior 1. Wohooo!!!

Disember, 2009

  • Masih bizi.
  • Mula menulis semula novel yang dah ketinggalan.
  • Miting Jaquezee untuk ke Cameron Highland.
  • Karok farewell untuk Abang Ghani
  • Birthday Sue dan Lia,
  • Solo again!

Huahahaha… Aku rasa, tu jer la kot yang aku ingat. Tak per, nanti aku bukak balik dan tambah memana yang aku lupa. Wahahaha… Bubbye semua! Slamat tahun baru!

Tags : , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog