17 Disember, 2009

Edisi sakit mata…

| 2 Comments

Edisi pagi ni, aku bawakan terus dari rumah. Tak der dari office bagai… Bukan apa, aku sakit mata ari nih. Mana ntah aku berjangkit menda tu. Pepagi buta aku dah suspek dah ada menda yang tak kena ngan mataku ini. Pukul 4 pagi tadik (lepas terbangun dari tidur bermimpikan kena kejar antoo… huhu…) aku terjaga dengan sebelah mata aku ni terasa amat pedih dan gatal. Tapi aku buat tak taw jer. Terus sambong tidur.

Bila time bangun jer, aku rasa macam sebelah mata aku ni, belah knan terasa tak terbuka abis. Bila tengok jer dalam chermin, wallaweh, bengkak beb! Merah macam mata india mabok. Belah kiri pun sama. Jadik, dengan azam untuk bercuti :p, lepas punch in dekat Tawakal then masuk office kejap, aku terus gi ke Ampang Puteri nak check mata.

Miahahaha… Lepas ambik GL segala, jumpa la MO kejap. Ngadu kat dia pasal mata yang bengkak, pedih gatal dan tertekan nih. Ngadu gak batuk berkahak yang dah lebih 2 minggu nih. Dapat la cuti sehari. Hahaha… Besh-besh! Esok pulak cuti gak. Double best! So, balik la aku ke office bersama-sama dengan Lisya yang kebetulah ada kat Ampang.

Lepas aku serah surat MC kat Kak Shima, aku pun balik la dengan harapan dapat tido balik. Tapi hampeh! Ngadap PC dulu. Kikikiki…

Ijann out!

Tags : , , ,

2 ulasan:

  1. yes!!!!...matew abg bengkak sbb mngintai org...ish3...apew nk jd entah...mcm nie la tauladan nk tunjuk kt sye nie...yg msih suci nie....hahhahaha

    BalasPadam
  2. Dok aih! Ni sebab ari-ari tengok blog Azrin la nih! Miahahaha...

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog