31 Disember, 2009

It’s a wrap everyone!

It’s a wrap everyone!

It’s a wrap everyone!

Wow! It’s already 31st of December, 2009. Today is the last day we are in the year 2009. And beginning next day, we are in a brand new year ...

28 Disember, 2009

Window…

Window…

Window…

It is still the same, with the sky still out of reach!

Edisi demam terkejut…

Edisi demam terkejut…

Edisi demam terkejut…

Hari ni, aku dok umah jer lepas balik dari berjumpa Medical Officer kat Ampang Puteri. Aku demam semalam membawa ke hari ni. Semenjak ...

26 Disember, 2009

Karok farewell Abang Ghani…

Karok farewell Abang Ghani…

Karok farewell Abang Ghani…

Giler ah! Batuk² cam nih nak gi karok. Dah la tekak ni macam ada benda menggaru jer, tapi terpaksa gak gi sebab karok ni adalah merupakan ka...

25 Disember, 2009

Jaquezeean meet-up!

Jaquezeean meet-up!

Jaquezeean meet-up!

Malam ni aku dengan fellow Jaquezeean buat miting kat umah aku. Skali ngan potluck (atau popluck mengikut kata Ijat). Memacam menda ...

24 Disember, 2009

Hari terakhir si Budak Kiyut di APSH

Hari terakhir si Budak Kiyut di APSH

Hari terakhir si Budak Kiyut di APSH

Hari ni merupakan hari terakhir “budak kunun kiyut” si Azrin kat Ampang Puteri. Sebenarnya, sedih gak sebab dia dah nak abes praktikal kat s...

TGV sucks big time!

TGV sucks big time!

TGV sucks big time!

Panas ati aku masa nak gi tengok wayang kat TGV ngan Ariff dan Syafik tadik. Kunun nyer nak ler menonton Avatar ngan derang macam bulan lepa...

21 Disember, 2009

Hampress... Cerempet betol!

Hampress... Cerempet betol!

Hampress... Cerempet betol!

Hi Y'all... Huhuhu... Cerempet betol. P1 aku kena suspend lak sebab aku ada outstanding sebulan yang entah bila aku lupa nak bayo. Che...

17 Disember, 2009

Windows Live Writer.

Windows Live Writer.

Windows Live Writer.

Hari ni, aku nak perkenalkan kat korang pasal Windows Live Writer. Sure korang wonderkan ni software pasal apa. Untuk serious blogger (ca...

Edisi sakit mata…

Edisi sakit mata…

Edisi sakit mata…

Edisi pagi ni, aku bawakan terus dari rumah. Tak der dari office bagai… Bukan apa, aku sakit mata ari nih. Mana ntah aku berjangkit menda tu...

16 Disember, 2009

Korang yang bergelar “pembaca”!

Korang yang bergelar “pembaca”!

Korang yang bergelar “pembaca”!

Salam… Untuk entry kali ni, aku nak bagitaw la kat korang yang aku dah boh satu kolum baru kat blah kanan kiri nun yang aku beri tajuk “p...

Sessi menutup komputer…

Sessi menutup komputer…

Sessi menutup komputer…

Hehehehe… Korang baca tajuk entry nih, mesti korang dah dapat agak apa yang aku nak tuliskan? Hehehehehe… Betullah tu. Aku sekarang ni, cuku...

15 Disember, 2009

7000++

7000++

7000++

Minna-san! Gomendasai… m(_ _)m Nak kat 2 hari tak update. Bukan apa, tetiba ada beberapa orang datang umah aku mintak pertolongan kat aku. K...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog