23 Ogos, 2009

Sahur time!

| No comment

Sahur time. Waktu kejadian: semalam, 22hb Ogos, 2009, waktu dah lupa. Ni hari pertama kiteorang bersahur beramai² sebagai pembukaan kepada hari² puasa yang akan datang. Memang dah jadik tradisi Jaquzeean akan bersahur beramai² pada hari pertama puasa.

Jump…

Ijat menunaikan hajatnya nak membelanja kitaorang. So, yang hadir pada hari tu; aku, Lan, Shahrul, Bard, Man, Yan dan sepupu, Adi dan kawan, Ijat of course dan last sekali sampai ialah Mak Ngah. Baru balik keje time tu. Agak kepenatan sikit dia. Huhu…

So, lepas place order, menyembang la kerjanya. Apa lagik! Sampailah makanan sampai. Aku order nasik ayam madu jer. Kalo tak aku order ciken cop jer. Tapi memandangkan ciken cop tak baper sedap, dan lepas Shahrul ingatkan balik pasal ciken chop yang tak sedap dulu tu, aku kensel nak order. So, nasik ayam madu la jawapannya. Yang lain sume makan noodles!…

So, time kasih Ijat. You still the best!

p/s: Apa korang makan time sahur tadik?

Tags : , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog