31 Ogos, 2009

Merdeka day…

Merdeka day…

Merdeka day…

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 52! Hahahaha… Tahun ni, agak meriah jugaklah sambutan hari kemerdekaan aku kalo nak dibandingk...

29 Ogos, 2009

Adoyai...

Adoyai...

Adoyai...

Hari masih lagi muda. Waktu sekarang lebih kurang pukul 9 pagi. Tapi raptai dah pun habis. Kalau diikutkan, memang tak de marching ...

5 excruciating days…

5 excruciating days…

5 excruciating days…

Yesterday… Today… Tomorrow… And day after… And day after that… 4 5 excruciating days for me to face! Gosh!… It seems like forever...

28 Ogos, 2009

Anak angkat? Soon!

Anak angkat? Soon!

Anak angkat? Soon!

Aku memang bercadang untuk mengambil seorang anak angkat in the near future. Aku tau aku tak kawen lagik, tapi memang dah lama menjadi keing...

Love actually… Here with me. In case of Juliette and Marc

Love actually… Here with me. In case of Juliette and Marc

Love actually… Here with me. In case of Juliette and Marc

I really love this movie. Particularly the case of Juliette and Marc. Looks familiar! I’ve been in Marc shoes and knew how it felt! Only...

24 Ogos, 2009

I’m on a mission…

I’m on a mission…

I’m on a mission…

Aku sekarang ni tengah dalam misi untuk mencapai beberapa target dalam masa terdekat. Hahahaha… Nak tau apakah misi tu? Hehehe… Tunggu ka...

23 Ogos, 2009

I’m back!…

I’m back!…

I’m back!…

Hello ebelibodi! Hehehe… Well, now… I’m back again, writing. Cukup² dengan mental breakdown aku yang membawa aku ntah ke mana². I had e...

Selamat semua…

Selamat semua…

Selamat semua…

Lupa lak aku nak mengucapkan kat korang semua. “Selamat Berpuasa”. Harap² janganlah berpuasa yang yok pulak, tengahari jer bukak periuk… ...

Sahur time!

Sahur time!

Sahur time!

Sahur time. Waktu kejadian: semalam, 22hb Ogos, 2009, waktu dah lupa. Ni hari pertama kiteorang bersahur beramai² sebagai pembukaan ke...

21 Ogos, 2009

Marching for Merdeka 2009

Marching for Merdeka 2009

Marching for Merdeka 2009

Huhuhu… Hujung-hujung bulan Ogos nih, aku agak sibuk sikit. Maklumlah, bertambah sikit beban kerja aku. Mana nak buat kerja opis lagik, ma...

14 Ogos, 2009

Thanks zillion trillion million…

Thanks zillion trillion million…

Thanks zillion trillion million…

Yes, it’s you. You know whom I speak about! And thank you so much! I’m really appreciate it a lot… I’ll cherish this! Hey! Not too worry...

10 Ogos, 2009

It is Monday, and I’m happy about it!

It is Monday, and I’m happy about it!

It is Monday, and I’m happy about it!

Monday comes again. Yet I haven’t felt any blues for this Monday. Because this Monday is kinda special to me. Because I  smile… again. And...

04 Ogos, 2009

This little note is for you, and it's the last one!

This little note is for you, and it's the last one!

This little note is for you, and it's the last one!

Let me just monologing for another while. Maybe for the last time on this particular thing. My heart is still aching and no remedy could hea...

03 Ogos, 2009

Aku hanya mahukan tidur yang lena!

Aku hanya mahukan tidur yang lena!

Aku hanya mahukan tidur yang lena!

Tidur sedikit sebanyak membantu untuk menghilangkan rasa lapar, sakit mahupun tekanan. Dan dengan tidur juga ianya mampu merehatkan ...

There will be no white flag above my door…

Penangan!

Penangan!

Penangan!

Hehe… Nasib baik aku cepat tersedar dari lamunan. Kalau tak, mungkin aku dah mati rentung malam tadi. Cepat² aku padamkan… Huhu… Kena be...

Aku masih belum lagi mampu untuk menipu diri sendiri!

Aku masih belum lagi mampu untuk menipu diri sendiri!

Aku masih belum lagi mampu untuk menipu diri sendiri!

Aku tipu! Aku tipu diri sendiri dengan mengatakan aku tak kisah dengan apa juga jawapan yang diberikan. Walaupun aku sudah tahu jangkaan kep...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog