02 Julai, 2009

Sungguh kurang ajar…

| 1 Comment

Menda ni dah lama jadik, cuma sekarang ni jer baru aku nak bubuh kat sini. Buat sakit hati aku jer pepagi waktu nak gi kerja. Ni semuanya gara-gara manusia kurang hajar yang tak der otak nak pikir pasal orang lain…

Citer selanjutnya lepas jump…

Tak tau la manusia baghal mana yang tak tau nak guna tong sampah. Memang mak bapak dia tak ngajo ker apa tantang kebersihan ni. Dah habis makan, bungkusan yang penuh dengan kuah-kuah kari, kuah dal dan sebagainya terus dicampak keluar melalui tingkap… terus ke bawah… Hasilnya, macam gambar yang korang tengok kat atas ni.

Nasib baiklah kuah dal yang manusia bodoh ni buang tak terkena kereka kawan seofis aku. Kalau tak, mengamuk sakan la kawan aku tu. Tapi kesian jugak la aku tengok brother sebelah punya kereta. Dia baru jer basuh kereta dia semalam akibat perkara yang sama. Hari ni kena balik.

Telahan aku, manusia bodoh, bangang, baghal dan bongok ni adalah seorang yang berketurunan India, Tak kiralah Hindu maupun Islam. Memang tak tau nak jaga kebersihan betul. Dah tu pulak memang kurang hajar. Memang pemilik-pemilik kenderaan yang dah kena dengan perbuatan manusia bodoh ni sepakat nak mengajar manusia bodoh ni kalau kami dapat tangkap dia buat perkara tu.

Tunggu jer la…

Tags :

1 ulasan:

  1. amboi..sungguh kurang ajar orang ittew..
    belasah jer cukup2 bila dah dapat nanti

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog