09 Julai, 2009

Aku dah penat!

| No comment

Semakin dekat tarikh nak berpindah, makin banyak pulak kerja yang tak bersangkut paut dengan kerja hakiki aku kat sepital. Terus terang aku cakap, aku dah penat nak melayan. Dah penat aku nak memuaskan hati semua orang. Jadik, selepas aku berpindah office nanti, aku akan…

Tunggu selepas iklan… Eh! Jump!… Hehehe…

… menghantar surat perletakan jawatan aku selaku AJK Kelab Sukan dan Rekreasi. Miahahahaha… Tak der la suspen mana pun. Bukan letak jawatan kat Ampang Puteri ek! Aku dah penat nak turun naik office ke miting. Malas dah nak membuat kerja yang selalunya diberikan last minit. Boring dah nak perah idea nak buat poster² itu ini.

Ni dah pindah nanti, apa ke jadah aku nak ulang alik dari Titiwangsa ke Ampang Puteri. Buang maso den yo! Sendiri mau ingat la kalo dah jauh macam tu, takkan la aku nak gi ke Ampang Puteri setiap kali ada miting KSR. Sedikit sebanyak mengganggu perjalanan kerja aku kat office.

Jadik, sebelum aku menyerahkan surat perletakkan jawatan aku tu, aku akan teruskan dengan kerja² aku di KSR sebagai “Menteri Penerangan” sehinggalah habis projek yang bakal dijalankan pada 19hb Julai nanti. KPJ Ampang Puteri Family Health Day. Akan dibuat dekat Astaka Taman Tasik Titiwangsa. So, aku selaku “Menteri Penerangan” kenalah buat promosi besar²an dekat Hospital untuk mewar²kan semua aktiviti yang bakal dijalankan kepada seisi warga kerja Ampang Puteri.

So, kerja akulah nak buat poster, banner dan seangkatan dengannya supaya warga kerja Ampang Puteri aware dengan aktiviti yang akan dijalankan. So, setakat nih, aku dah buat 1 poster gergasi, 7 keping poster, flyerz dan beberapa teaser diletakkan kat tempat strategik supaya semua orang boleh nampak. Dan alhamdulillah, ramai yang dah tau mengenai aktiviti tu. Berkesan jugak la promosi dan kempen aku untuk menda tu.

Cuma aku tak berapa puas hati sebab aku tak dapat nak jalankan beberapa promosi ala² guerilla kat hospital yang sedikit sebanyak akan meninggalkan kesan kat sesapa yang tengok. Tapi semua tu tak menjadi sebab dah dapat warning supaya tak meneruskannya. Frust la aku! Konon nak suruh aku buat promosi besar²an, tapi had kreativiti aku dihadkan! Hmmmm… Ambek la mana yang ada! Tapi, dengan promosi mana yang ada pun, 600++ jugak yang dah konfirmkan kehadiran tu nanti. Bayangkan la kalo aku buat promosi ala² guerilla. Mau gak 1000++ yang datang!

Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog