14 Mei, 2009

Terlalu banyak probability…

| 1 Comment

confused

Sakit jap kepala aku nih. Berdenyut². Tapi lantak la, 2-3 bijik penadol aku nak telan pas nih. Tak pon, aku buat jer lobang kat kepala aku nih, releasekan tekanan pada otak aku skek. Hehehehe… tapi beranikah aku! Ayat macam bagus² jer. Hehu!…

Tapi, apakah yang menyebabkan aku merasai sakit kepala sebegini? Meh sini aku nak cerita. Tak per, ari nih aku cuti, aku boleh tulis pepanjang yang aku nak. Bukan macam kat office, nak buat entry pun kena curik².  Time ada kat rumah ni, tak ada menda yang membuatkan aku puas hati. Tidur? tengok tv? Layan Blu-ray? Men game?… Semuanya kelihatan amat membosankan. Mengadap pc jugak yang memuaskan hati walaupun tak banyak. Adakah kerana aku terlalu banyak berfikir yang menyebabkan aku sakit kepala? Atau aku terlebih tidur? Terlalu banyak probability yang akan membawa kepada jawapan…

Malam tadik aku menghabiskan masa bersama dengan Mak Ngah. Banyak yang kami bualkan. Banyak perkara “sakit hati” yang dibualkan sehingga membolehkan air mata melimpah tanpa sebab. Ada nada terkedu dan sedih di hujung kata, tapi masing² tak boleh nak berbuat apa² kerana terlalu banyak probability untuk permasalahan yang sedang diperkatakan. Namun ianya tidak berakhir di situ kerana ianya mengikut aku pulang untuk difikirkan. Tapi, the more I think, the more confused I get. Well, aren’t we always like that?

Panadol 3 biji, here i come! Tak jadik nak tulis pepanjang as my headache become worse!

Tags : ,

1 ulasan:

  1. i thought i was the one yang akan rasa cmtu. the more i think, the more confused i get. because i tend to keep thinking even something yang tak perlu difikikan

    and finally, im drowning

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog